Voorjaar 2014 Italië Griekenland Peloponnesos deel 1


Wij gaan dit jaar weer naar Griekenland, vorig jaar toen wij naar Turkije waren en op doorreis door Griekenland kwamen is de vonk weer overgeslagen, het wordt de 11e keer dat wij Griekenland bezoeken, 4 keer met caravan en 7 keer met camper. Voordat wij met de boot vanaf Ancona vertrekken bezoeken wij onze vrienden Olga en Jan in Florence , zij zijn 40 jaar getrouwd en hebben met hun kinderen en kleinkinderen een huis gehuurd in Toscane, voordat zij daar heen gaan bezoeken zij eerst Florence. Het is voor hun een complete verrassing dat wij langskomen, zij gaven een hightea in de Grand een aantal weken geleden wij en onze kinderen hebben ze een diner voor 2 gegeven (4 personen) in een typisch Florence restaurant Ristorante Coquinarius. In Griekenland hebben wij afgesproken met andere vrienden Jos en Marlies, Jos is weer helemaal hersteld zijn zijn ziekte en kan weer ver met de camper rijden, wij hebben er zin in!
Beginstand 59397 kilometer
10 mei de camper is gepakt voor de reis, wij vertrekken om 10.30 uur onderweg heel veel regen wij gaan naar de CP Bad Nauheim een CP bij het zwembad, 5 euro geen voorzieningen, om 16.30 uur aangekomen, het regent nog steeds, de TV geeft geen signaal  wel heel vervelend, wij hebben de kachel aan, s’ nachts ook heel veel regen. 484 km.
DSC03762
11 mei om 08. 00 uur opgestaan goed geslapen, het doel is Nesselwang, de TV nogmaals geprobeerd de TV geeft weer geen signaal, misschien een storing?? Onderweg nog een paar regenbuien, de zon laat zich steeds vaker zien, wij komen om 15.30 uur aan op de CP in Nesselwang. De CP ligt aan de gondel bij het skigebied, wel een raar gezicht groene pistes, het weer is matig, heel veel wind de TV geeft doet het weer, wat een lekker gevoel met het voetbal wat eraan komt! om 20.00 uur is het nog maar 5 graden!!, de kachel is aan.   453 km.
DSC03764DSC03765
12 mei vannacht was het heel koud ca. 3 gr. om 07.15 uur was de bakker er al, lekkere Duitse broodjes gekocht, tot mijn verbazing had het gesneeuwd in de bergen! na het ontbijt naar de markt, dit viel tegen de markt is heel klein. Daarna gaan wij naar Füssen naar de Lidl en doen inkopen. Wij gaan verder via de Fernpass. Op de Fernpass hadden wij natte sneeuw en hagel, daarna richting Erwald-Serfaus-Fiss, voor ons bekende skigebieden, daarna de Regiapass via Nauders 1400 meter komen wij in Italie. Het plan is naar de CP te gaan in San Guiseppe de omgeving wordt steeds mooier, heel veel fruit onderweg veel appelbomen die worden natgehouden door sproeiers, voor Bolzano slaan wij af en komen op de wijnroute na 30 km.komen wij aan op de CP aan het meer San Guiseppe, het weer is veel beter ca. 22. gr.  282 km.
DSC03776DSC03777
13 mei wij blijven op de CP, het weer is prima vandaag, s’ morgens wandelen wij langs het meer, er zijn veel zwembaden en stranden, overal moet je ervoor betalen,  s’ middags gaan wij een rondje om het meer fietsen er zijn uitkijktorens om te kijken naar de vogels, je fietst langs de appelbomen en druiven voor de wijnbouw, overal kan je obstler en wijn kopen, de CP is half vol met voornamelijk Duitsers. De CP is gezellig met goede douches en stroom. Morgen gaan wij richting Florence.
DSC03779DSC03790
DSC03782DSC03788
14 mei om 09.15 uur wegereden richting Florence, nog veel km wijnbouw en fruit. Het weer wordt steeds beter onderweg een paar files gehad, wij missen de afslag voor Florence waar een CP is, wij besluiten om door te rijden naar Florence, de snelweg heeft heel veel tunnels een gevaarlijke snelweg met veel bochten, aangekomen in Florence blijkt dat de camping gesloten is, wij worden omgeleid naar een nieuwe campercamping ca. 5 km ten zuiden van Florence, de camping is gloednieuw met sanitair wat is nog nooit heb gezien glazen douche wanden en design sanitair helemaal top. Morgen gaan wij Olga en Jan verrassen met een diner, je kan vanaf de camping ca. 4 km via een fietspad naar het centrum fietsen, dat gaan wij morgen proberen!         391 km.
DSC03791DSC03793
15 mei s’ morgens gaan met de fiets Florence verkennen en gaan het restaurant opzoeken waar wij Olga en Jan gaan ontmoeten. Het restaurant ziet er leuk en gezellig uit, de reservering is op de naam Paul gemaakt, wij kiezen een tafel uit bij de ingang. Het is heel druk in Florence, heel veel Japanse toeristen, bussen vol. Wij gaan naar de markt en markthallen, naar pleinen en kerken, het centrum is relatief klein en goed te doen, het weer is prachtig voor een bezoek aan een stad. S’ middags fietsen wij terug naar de camping, douchen drinken nog een borrel, Ingrid heeft een sms gestuurd naar Olga of zij aangekomen zijn in Florence, gisterenavond zijn zij aangekomen en hebben de stad ook verkent, goed dat wij elkaar niet zijn tegengekomen. Om 19.00 uur gaan wij met de bus richting de stad. Wij zijn om 19.45 uur aangekomen in het restaurant en zien Olga en Jan zoeken naar het restaurant, wij gaan stiekem het restaurant binnen, na 5 minuten komen zij binnen en verbazen zich heel erg dat wij er zijn, volgens Olga is dit het mooiste cadeau wat zij kan krijgen, wij eten en drinken de gehele avond, wat gezellig was het, laat in de avond gaan wij met de taxi terug.
DSC03794DSC03802
DSC03814DSC03815
16 mei wij hebben met Olga en Jan afgesproken om 11.00 uur in het centrum om met de bus een rondtour te gaan maken net zoals in diverse steden kun je kiezen uit diverse kleuren van rondtouren, wij kiezen voor de gele lijn, deze gaat rond Florence naar mooi stadje. Boven op de berg stappen wij uit om te gaan lunchen, witte wijn pizza heerlijk in de zon, ca. 25 gr. vandaag. Wij sluiten de dag af om 17.00 uur op een terras en nemen afscheid van elkaar, zij gaan de aankomende week met hun kinderen in Toscane hun huwelijksfeest vieren, wij gaan morgen verder richting Ancona, dinsdag varen wij over richting Patras Griekenland.
DSC03819DSC03829
DSC03834DSC03835
17 mei vandaag gaan wij richting Ancona, je moet dwars door Italië, de camping in Florence is prachtig, alleen zie je nu al dat het terugloopt, er wordt niet schoongemaakt, je kan niet met pin betalen en het internet is er nog steeds uit!! erg jammer voor zo’n mooie camping. Eerst geld halen in een automaat, om 10.00 uur rijden wij weg uit Florence. Het doel is Sansepolcro, wij verlaten Toscane en gaan richting Arezzo, daar gaan wij boodschappen doen in een mega supermarkt, je kunt hier alles kopen. Aangekomen in Sansepolcro blijkt dat daar markt is, alle CP zijn overvol, wij besluiten naar Fano te gaan aan de kust 45 km voor Ancona. De rit daar heen is prachtig een verlaten weg met kleine dorpjes, onderweg komen wij bussen van de Giro tegen en na 10 km worden wij gedwongen te stoppen om de Giro langs te laten gaan, leuk om te zien, via de provincie Marche komen wij aan in Fano, vorig jaar stonden wij ook op deze CP, hele families staan hier met opa en oma’s en kinderen, een leuk gezicht, de CP heeft wifi en kost maar 7 euro  237 km.
DSC03845DSC03847
DSC03850DSC03851
18 – 19 mei wij blijven op de CP in Fano het weer is mooi ca. 25 gr eerst rustig wat lezen en naar het strand , daarna een stuk fietsen, zondagavond vertrekken veel Italianen weer naar huis. 20 mei gaan wij richting Ancona ca. 50 km om 12.00 uur moeten ons melden bij het havenkantoor voor de overtocht naar Griekenland, om 14.00 uur varen wij. Jos en Marlies wachten op ons in Elea daar staan zij met de camper. De CP is nu wel heel leeg er staan maar 10 campers.
DSC03852DSC03853
DSC03854DSC03857
DSC03855


klik hier voor deel 2