Voorjaar 2014 Italië Griekenland Peloponnesos deel 3


28 mei ik ben vandaag jarig, diverse SMS jes en mails, eerst skypen met Marit het Vodafone kaartje in de tablet werkt goed, Elmer en de kinderen hebben gezongen over de telefoon. Vandaag helemaal niets doen, eerst wat lezen en daarna naar het strand en s’ avonds de barbecue aan, het was een gezellige dag, als laatste een glas cognac en daarna vroeg naar bed., het was vandaag warm 30 gr.
DSC03916DSC03915
29 mei vandaag is het weer wat minder, s’ morgens eerst nog wat zon in de middag een klein regenbuitje en veel wind. Er zijn al diverse nesten van schildpadden op het strand, eind mei komen de schildpadden op Elea hun eieren leggen,  s’ morgens zie je de sporen als zij op het strand gekomen zijn om eieren te leggen, hulpverleners leggen over de nesten ijzeren rekken en bordjes met de datum wanneer de eieren gelegd zijn.
DSC03909DSC03910
30 mei het weer is weer goed 25 gr en veel zon, eerst de camper schoonmaken en aan het verslag werken daarna naar het strand, onze buurman de Duitse Griek Leon maakt ook zijn camper schoon, hij vertelde dat hij als enige in Duitsland een 4 wiel aangedreven camper heeft van Peugeot, zijn camper is 25 jaar oud, hijzelf is 80 jaar en staat op Elea 3 maanden, hij vliegt 1 x naar Duitsland terug om zijn kleinzoon te zien.
DSC03912DSC03913
31 mei ik ben eerst met de fiets naar de bakker geweest, een plaatsje 5 km van Elea , daarna wat klusjes gedaan, het badkamerkastje bij Marlies moet gemaakt worden en bij ons zit in de vloer van de badkamer bij de afvoer een scheur Jos heeft plasticlijm, s’ middags naar het strand, wij zien nog een grote schildpad 4x bovenkomen deze gaat s’ nachts zeker zijn eieren leggen. Er zijn vandaag wat campers bijgekomen voor de rest is het stil op Elea. S’ avonds gaan wij gezamenlijk eten, Ingrid maakt risotto, morgen gaan wij om 16.00 uur naar Kalo Nero, wij gaan daar uit eten, slapen daar en gaan verder naar Kalamata.
DSC03918DSC03921
1 juni vandaag verlaten wij Elea, eerst nog naar het strand, daarna alles opruimen, om 17.00 uur vertrekken wij naar Kalo Nero, wij zijn 10 dagen op Elea geweest, het is daar heel mooi het weer vandaag is ca. 25 gr. wij zetten de campers aan het einde van de boulevard, eerst een borrel drinken daarna gaan wij een restaurant zoeken, de trein die langs de gehele kust heeft gelopen is niet meer in gebruik echt heel oud, in Kalo Nero zien wij het oude stationnetje en een rijtuig, de stoomtrein in Hoorn zou daar jaloers op zijn, s’ avonds heerlijk gegeten voor weinig geld, het kan nog steeds in Griekenland met 4 personen voor 60 euro.       10 km.
DSC03928DSC03927
DSC03929DSC03933
2 juni eerst naar de bakker daarna gaan wij naar de Lidl in Kiparissia, de voorraad moet worden aangevuld alles is leeg, daarna gaan wij naar het centrum van Kiparissia wij zijn hier al vaker geweest, oogpotloodjes gekocht voor Adrie Meurs het blijft een leuke stad, koffie drinken op het centrale plein, wij hebben de campers geparkeerd bij het oude station, de spoorlijn wordt al jaren niet meer gebruikt, oude treinstellen staan er nog.
DSC03936DSC03937
Na de koffie nog even langs de winkels daarna gaan wij richting Kardamyli, wij rijden eerst nog terug via Kalo Nero rechtsaf naar Dorio-Zevgolatio naar Kalamata daarna langs de kust naar Kardamyli, de rit is prachtig bloeiende Oleanders, olijfbomen en gele brem en veel cipressen, wij rijden door het hooggebergte er ligt nog een beetje sneeuw in de bergen, aangekomen in Kardamyli is het zoeken naar de CP, wij hebben de plaats gevonden in de Womo, de CP valt tegen er zijn geen voorzieningen, morgen gaan wij verder.   120 km.
DSC03957DSC03948
3 juni als wij wakker worden zien wij dat de camper helemaal onder het saharazand zit het ziet er niet uit, eerst het voorraam wassen, na het ontbijt vertrekken wij richting Areopoli een weg langs de kust het is weer een prachtige tocht, na 10 km gaat het heel erg stormen, wij zijn nu in Mani op de 2e vinger van de Peloponnesos, de huizen zijn hier als vestingtorens gebouwd dit stamt af van de 18 eeuw voor de verdediging van Mani, de natuur is geweldig een ruige natuur en cultuurlandschap wisselen zich af ook zijn er veel muurtjes om de akkers en natuurlijk veel olijfbomen, i.v.m. het weer besluiten wij om naar de baai van Itilon te gaan, daar kennen wij een CP bij een taverne, wij worden verwelkomd door de eigenaar van de taverne. Het stormt heel erg de camper schut hevig, s’ middags keezen met Jos en Marlies, skypen met Elmer, daar is oma ook,  s’ avonds gaan we  in de taverne een hapje eten, het stormt nog steeds hevig, s’ middags ga ik nog een wandeling maken, overal zie je  huizen die nog niet afgebouwd zijn in de Mani stijl, er is hier weinig toerisme, volgens de eigenaar van de taverne staat de CP in de zomer vol???, morgen gaan wij verder volgens de eigenaar van de taverne is het morgen weer mooi weer, ondanks de storm is het 28 gr.          40 km.
DSC03982DSC03987
DSC03959Heel vies de camper.
DSC03964DSC03975
4 juni wij worden wakker en de wind is weg, hij heeft gelijk gehad, ook nu zit de camper weer vol zand, hij ziet er niet uit, eerst ontbijten om 10.00 uur rijden wij weer, wij besluiten om eerst naar Areopoli te gaan, volgens de boeken is dat een leuk stadje, aangekomen gaan de dames eerst naar de kapper, volgens de kapper is de storm heel erg geweest, uitschieters naar windkracht 11, iedereen is aan het schoonmaken en opruimen, na de kapper eerst een koffie op het terras, daarna het stadje doorgelopen, er zijn oude kerkjes en leuke winkeltjes, een bakker die op hout stookt, daar kopen wij brood en cakejes. Daarna besluiten wij om naar het eierstrand te gaan 5 km verder een CP uit de Womo, Jos en Marlies waren hier al eeder.   18 km.
DSC03994DSC03998
DSC04002DSC04000
5 juni het weer is prachtig, de voorspelling zijn echt Grieks 30 gr de CP is prachtig aan een baai, er staan ca. 15 campers er zijn geen voorzieningen, wij hebben voldoende water en etenswaren voor 4 dagen bij ons. Omdat er veel stenen in de vorm van een ei liggen wordt het eierstrand genoemd. Onze kleinzoon Milan is vandaag 9 jaar geworden, Ingrid belt hem om te feliciteren, in de middag skypen met hem. Ik ga een stuk lopen om de omgeving te verkennen. De dorpjes in deze omgeving zijn allemaal te ver weg om te fietsen i.v.m. steile wegen, om de bocht van de baai zijn de grotten, daar zijn wij in 2000 geweest toen wij voor het eerst met caravan in Griekenland waren. Skypen met Milan en daar zien wij oma weer, de tablet met het Vodafon kaartje werkt weer heel goed. Wat jammer is, ik krijg het niet voor elkaar om de tablet als hotspot in te stellen voor mijn laptop, de smartphone van Ingrid werkt wel op de hotspot. Als wij terug zijn moet ik Rob maar eens vriendelijk vragen om mij daar mee te helpen, wij blijven hier  tot 8 juni, wij gaan om 17.00 uur op 8 juni naar Areopoli het verslag  verzenden in een internetcafé en s’ avonds uit eten gaan wij overnachten op het grote plein, Jos en Marlies blijven nog 1 dagje. Het plan is om door te rijden richting Gitio door het hooggebergte 1700 mtr. naar de andere kant van deze vinger. Al de dagen hebben wij veel gelezen-zonnen en zwemmen wij veel, het was hier heerlijk met prachtig weer.
DSC04005DSC04015
DSC04017DSC04021


klik hier voor deel 4