Voorjaar 2014 Italië Griekenland Peloponnesos deel 2


20 mei op de CP stonden Nederlanders die ook overvaren naar Griekenland, zij varen met SuperFast zij zijn 200 euro duurder uit, zij verbaasden zich dat zij gelezen hebben op diverse blogs dat camperaars met de Minoan lines reizen, je krijgt bij Minoan een extra korting, wij gaan voor 440 euro over, wat wel heel leuk was dat zij onze blog hebben gelezen, en ons gevolgd hebben naar Turkije zij vonden het heel leuk en interessant. Om 09.30 uur zijn wij vertrokken richting Ancona, wij gaan met de boot naar Griekenland om 14.00 uur vertrekt de boot, het wordt eentonig, wij gaan voor de 11e keer naar Griekenland, wij varen met de Minoan lines, camping aan board is niet meer toegestaan, wij hebben een hut, wij komen om ca. 15.00 uur aan in Patras (ca. 24 uur varen), daarna gaan wij de Peloponnesos verkennen, het is 4 jaar geleden dat wij daar geweest zijn. Eerst gas tanken en daarna naar de Lidl. Wij komen om 11.30 uur aan bij het havenkantoor, checken in en rijden naar de de kade waar de boot al ligt. Wij konden al om 12.00 uur aan boord, nog nooit zo snel gegaan. Het weer is heel mooi ca. 25 gr., wij kunnen lekker buiten zitten. Exact om 14.00 uur vertrekken wij, het is niet druk aan boord. Om 16.00 uur gaan wij een borrel drinken buiten bij het zwembad, komen in gesprek met 4 chauffeurs uit Georgië een van de chauffeurs sprak goed Duits, na veel drank en een hoop geproost worden wij uitgenodigd in Georgië en Barcelona, telefoonnummers worden uitgewisseld? S’ avonds lekker gegeten daarna naar bed.    50 km.
DSC03859DSC03860
21 mei om 08.00 uur opgestaan en gaan buiten kijken als de boot afmeert in Igloumenitsa er gaan veel campers en caravans van boord, daarna ontbijten, het weer is prachtig je kunt buiten in de zon zitten, de boot gaat verder naar Patras, daar komt hij om 15.00 uur aan, verder gelezen en in de zon zitten.
DSC03862DSC03868
DSC03871DSC03874
De boot meert precies om 15.00 uur af in Patras, wij rijden om 15.30 uur van boord, het gaat allemaal heel vlot, het weer is heel mooi ca. 30 gr. wij gaan richting Elea via Kato naar Varda-Amaliada naar Pirgos daarna naar Zaharo daarna Elea. Elea is een groot bos van ca. 5 km lang, mooie dennen en oleanders en een prachtig zandstrand, wat onderweg opvalt de wegen zijn schoon, geen dode dieren langs de weg de Grieken gooien niet veel meer weg uit hun auto het ziet er schoon uit. Wij komen aan op Elea om 18.30 uur, Jos en Marlies gebeld, zij vertelde ons dat je aan het begin niet meer vrij kunt staan, je moet 1 km doorrijden, zij wachten daar op ons. Marlies had heerlijk gekookt om 23.00 uur naar bed.  140 km.
22 mei heerlijk geslapen het weer is prachtig voor het ontbijt eerst sporten met z’n drieën op het matje.
DSC03875DSC03876
Als je in het bos aankomt hebben ze diverse borden en palen geplaatst dat het Privé is, daar staan ook geen campers meer, een Duitse Griek die naast ons staat komt hier veel op Elea, hij vertelde dat Grieken diverse broden en palen uit de grond hebben getrokken, wij staan ca. 1 km na het begin met ca. 10 campers en worden niet weggestuurd door de politie, de kraan is dichtbij, nog steeds is het hier wonderschoon mooie dennen en oleanders, wij blijven hier wel een aantal weken. S’ middags een borrel gedronken met Nederlanders uit de omgeving van Rotterdam Johan en Anneke, zij kennen de kennissen van Rob en Adrie uit Lelystad, de wereld is klein.
DSC03880DSC03882
DSC03878DSC03881
23 mei vandaag gaan Jos en ik eerst naar de bakker ca. 4 km verder, een klein dorpje waar de wereld stil heeft gestaan. Na het ontbijt gaan wij met de fiets naar het plaatsje Kalo Nero, via grindpaden gaan wij daar heen.  De natuur is heel mooi, langs de weg bloeien heel veel planten. In Kalo Nero drinken wij een koude koffie, er zijn veel restaurantjes,  het is heel stil. Op de terugweg ongeveer 100 meter van waar wij staan komen wij 2 hele kleine hondjes tegen, heel schattig, Duitse mensen vertelden dat zij in een bananen doos het nest tegen kwamen, van de 4 hondjes waren er al 2 dood, nu worden de overgebleven  hondjes dagelijks gevoed door deze mensen, er zijn op Elea veel zwerfhonden die dagelijks worden gevoed door camperaars en andere mensen. Elke dag komt de herder met schapen en geiten langs een leuk gezicht, s’ avonds eten wij pasta.
DSC03891DSC03892
DSC03899DSC03901
DSC03890
24 mei Marlies is vandaag jarig wij geven haar een bedeltje van Pandora, daarna gaan wij op de fiets naar Zaharo ca. 16 km van Elea, daar koffie gedronken en naar de Vodafone voor een internet kaartje, Jos koopt nog een 12 v pompje om te douchen. Heerlijke vis (Dorade) gekocht voor de grill. Onderweg komen wij nog een schildpad tegen. S’ middags naar het strand geweest.
DSC03903DSC03906
25 mei vandaag niks ondernomen, een beetje lezen en naar het strand, het weer valt wat tegen toch nog 25 gr. wel bewolkt, de vuilnisman staakt de bakken zijn overvol.
DSC03905
26 mei  met Jos naar Zaharo gefietst, hij moet een ander internet kaartje hebben en hij heeft schade aan het voorwiel van z’n fiets, een nieuw wiel kost maar 26 euro incl. arbeidsloon, s’ middags naar het strand, het weer is heel goed ca. 30 gr. en de weersverwachting is ook heel goed, morgen gaan wij met de camper boodschappen doen, er is markt in Zaharo, wij blijven nog tot einde van de week op Elea, de Duitse buren hebben emotioneel afscheid genomen, zij stonden 2  maanden op Elea en hebben diverse honden te eten gegeven. Wij blijven zeker tot eind van de week op Elea.
27 mei met de camper met Jos en Marlies naar de markt in Zaharo geweest, leuke markt met heel veel fruit en groenten, koffie gedronken op het terras, de prijzen vallen nog reuze mee, morgen wordt ik 64 jaar.
klik hier voor deel 3