Voorjaar 2015 Spanje Deel 1

In het jaar dat wij beide 65 jaar worden gaan wij in het voorjaar heerlijk voor 2 1/2 maand naar Spanje, het plan is om eind mei terug te komen. Verschillende kennissen gaan ons voor om naar Spanje te reizen, wij hebben er veel over gehoord en vele blogs gelezen, het lijkt ons heerlijk. De camper is gekeurd de winterbanden omgewisseld voor zomerbanden. De voorbereidingen zijn in volle gang, de kinderen en kleinkinderen komen zondag nog bij ons borrelen en eten, woensdag komt nog een keer kleinzoon Milan bij ons, het plan is om donderdag 19 maart te vertrekken. Wij zijn met onze kinderen in het verleden wel een paar keer aan de Costa Brava geweest, maar nooit dieper naar het zuiden geweest. Wij willen in ieder geval naar Barcelona, Valencia, het museum van Salvador Dali en de Pasen te vieren in Lorca, voor de rest zien wij wel.

19 maart om 09.30 uur weggereden uit Hoorn, het weer is redelijk een klein beetje mist, wij rijden via Maastricht-Luik naar Namen, daarna rijden wij naar Charleville Mezieres daar is een CP voor 8 campers, wij komen daar om 16.30 uur aan. De camper neergezet, er staan nog 5 campers, wij gaan eerst een stukje lopen, naar het plaatsje, daar kiek ik de eerste kerk, het zal niet de laatste foto worden van een kerk, een leuk centrum met leuke winkels, jammer dat het weer niet goed is, het is maar 8 graden, terug in de camper de kachel aan en een borrel, S’ avonds Ajax kijken.   475 km.
P1000231 P1000229
20 maart wij gaan vroeg weg, het is 08.00 uur, wij willen vandaag een stuk rijden, eerst de 4 baans naar Reims daarna via Troyes-Auxerre de N151, daarna de A77 boven Nevers wordt de weg stukken 4 baans, best lekker om op te schieten. Onderweg nog even gekeken naar de zonsverduistering. Wij komen onderweg steeds meer campers tegen die op de terugweg zijn van overwinteren in Spanje, allemaal bruine hoofden. Onderweg op een parkeerplaats spreek ik Belgen die in Spanje zijn geweest, veel campings staan helemaal vol met overwinteraars. Sommige bomen staan al in bloei, ook zie je al een groene waas over de bomen, het voorjaar is begonnen. 50 km. voor Clemont Ferrand is een CP in het plaatsje St. Pourcain sur Sioule, langs een riviertje, de CP is gratis aan een gemeentelijk sport complex, ook hier veel campers, mensen met bruine hoofden, Spanje gangers. De camper neergezet en daarna even de benen gestrekt en naar het plaatsje gelopen, het heeft hier geregend. Morgen verwachten ze veel regen, ook aan de kust in Frankrijk en Spanje, volgende week knapt het weer weer op (hoop ik).     524 km.
P1000235 P1000237
21 maart om 09.00 uur vertrokken, ze verwachten vandaag veel regen vooral aan de Franse kust. Na Clemont Ferrand op ca. 1000 mtr. zie je nog veel sneeuw resten, daarna komen wij langs het plaatsje Murol, daar zijn wij vroeger met de vouwwagen met de kinderen geweest in de zomer, –2 graden, de kinderen werden met blauwe handen wakker. Voordat wij de A 75 oprijden kopen wij bij de Carrefour nog wat spullen, de A 75 is een 4 baans weg deze is gratis en loopt tot Sete. In het zuiden is de natuur veel verder, de mimosa struiken bloeien allemaal en de bomen zijn al groen, alleen het weer is slecht van tijd tot tijd regen, hoe dichter wij de kust naderen hoe harder gaat het regen. Wij stoppen in het plaatsje Fitou op een CP aan de weg, de CP is matig, maar met dit weer wil je overal staan, de CP kost 7,00 euro incl. stroom. Camper neergezet daarna aan de borrel. Morgen gaan wij verder naar Spanje, het hangt van het weer af wat wij gaan doen.  Wij duiken vroeg in bed, om 21.00 uur stroomt het nog van de regen, wat een hondeweer!!!!!!!!!!!!!!!!  491 km.
P1000240 P1000241
22 maart wij gaan richting Spanje, de hele nacht regen en koud, de kachel aan gehad, na het ontbijt vertrekken wij, via de 2 baans gaan wij naar Spanje door de Pyreneeën , onderweg veel water op de wijngaarden het is een triest gezicht, na de Pyreneeën wordt het weer iets beter een waterig zonnetje, wij gaan naar het Dali museum in Figuers wij zijn daar vroeger ook al eens geweest met onze kinderen. Aangekomen is het een hele tour om de camper kwijt te raken. Het museum is fantastisch met hele mooie kunst, wat op valt dat er hele grote kunstwerken zijn, ook moet je een beetje gek zijn om deze kunst te maken, het blijft fascinerend om dit te zien, na het museum op een terras koffie gedronken, wel blijft het koud. In de camper een broodje gegeten en besluiten wij om naar Barcelona te gaan, op 30 km. voor Barcelona ligt camping Barcelona in de plaats Mataro, om 14.30 uur komen wij aan, het is nog steeds droog. Wij gaan morgen met de bus naar Barcelona de bus vertrekt van de camping om 09.15 uur en zet je af hartje Barcelona, retour om 18.00 uur, de bus is gratis. Om 17.00 uur met de borrel nog even buiten gezeten. Wij blijven 2 dagen op de camping, gaan 2 dagen naar Barcelona.  206 km.
P1000261 P1000250 P1000262
P1000251 P1000254 P1000257
23 maart om 09.15 uur met de bus naar Barcelona, wij komen aan om 10.00 uur op de Plaza Cataluna, daar stappen wij in de bus Touristic, je heb 2 lijnen de blauwe en rode. Wij stappen in de blauwe lijn wij zien overal de invloeden van Gaudi, wij stappen uit bij de kathedraal Sagrada Familia het is het symbool van Barcelona en is Gaudi droom er wordt nog veel aan verbouwd en er komen nog een aantal torens bij. Op het plein drinken wij een kop koffie, daarna stappen wij weer in de bus en rijden naar het park Güel weer een droom van Gaudi, hij heeft daar ook gewoond, in zijn woonhuis is nu een museum gevestigd. Gaudi heeft in 1900 de opdracht gekregen om daar een park te stichten, wij lopen door het park het weer valt reuze mee een klein beetje zon en droog. Na het park stappen wij weer in de bus en gaan verder naar het stadion van Barcelona. Camp Nou heeft 100.000 zitplaatsen. Na het stadion nemen wij weer de bus en stappen over op de rode lijn, deze gaat richting de haven en stranden, ook gaat de bus langs het stadion van de olympische spelen van 1992 en het olympisch dorp, de huizen zijn nu verkocht aan bewoners van Barcelona, terug gekomen op de Plaza Cataluna lopen wij over de Rambla en gaan onderuit in een tapas bar, nemen een biertje en diverse tapas. Om 18.00 uur gaan wij terug met de bus naar de camping. Jos en Marlies zijn vandaag ook gearriveerd op de camping, na het eten drinken wij samen nog een wijntje en delen onze reis verhalen, het was een vermoeiende dag, Barcelona is heel leuk een mooie stad met aardige mensen.
P1000272  P1000277 P1000283
P1000288 P1000297
24 maart wij gaan vandaag weer naar Barcelona, met de bus van 11.15 uur vertrekken wij, zijn om 12.00 uur weer in het hartje Barcelona, vandaag gaan wij wandelen, eerst gaan wij naar Casa Batlló gebouwd in 1905 en weer een ontwerp van Gaudi, overal is mozaiek en mooie schoorstenen, wat ook opvalt zijn de lantaarnpalen met een bank eronder van Gaudi, de lantaarns dateren uit 1900. Daarna lopen wij weer terug en gaan de Rambla op, deze loopt naar de haven, op de helft gaan wij de markthallen in, daar verkopen ze heel veel etenswaren, hammen, vlees, vis. Daarna nemen wij een kijkje in de haven en lopen de Barrio Gotic wijk in leuke straatjes en een mooie kathedraal, Ingrid kon H&M natuurlijk niet overslaan. Het weer valt tegen van tijd regent het. Na al dit geloop een tapasbar in en luieren op een bank met een biertje en hapjes, om 18.00 uur terug naar de camping.
P1000300 P1000303 P1000306
25 maart na een halve nacht regen nemen wij om 10.00 uur afscheid van Jos en Marlies, zij blijven nog een dag in Barcelona, het moet wel mooier weer worden, nat en koud verveelt snel. Wij nemen de noordelijke rondweg om Barcelona, een klein beetje file daarna de 2 baans richting Tarragona, vaak loopt er naast de tolweg nog een 4 baans weg Bij Tarragona stopt de regen en in de verte zie je blauwe lucht naderen. Onderweg kopen wij 2x 5 liter rode wijn uit de Penedes een heerlijk wijntje voor 2,00 euro per liter. Het plan is om naar Peniscola te gaan daar zijn diverse CP. Om 15.00 uur arriveren wij in Peniscola een grote CP, half vol, er staan veel Fransen een paar Nederlanders, ik ga eerst de camper van binnen schoonmaken later nog een uurtje in de zon buiten zitten, eindelijk de stoelen naar buiten. Het plan is om morgen hier te blijven. Daarna gaan wij richting Valencia en Alicante, vanwege het slechte weer schieten wij sneller op dan gepland, misschien op de terugweg komen wij daar nog.     267 km.
P1000320 P1000322 P1000324


Klik op deel 2