Voorjaar Spanje 2015 Deel 5

21 april wij gaan met de fiets naar het plaatsje El Rocio ligt ten noorden van het nat. park te midden van moerassen. Het is een bizar dorp met straten van zand, er zijn hier veel western films opgenomen. De huizen hebben saloonachtige gevels met een houten rek ervoor om een paard aan vast te zetten, het lijkt wel Mexico of de Far West, het dorp telt ca. 800 inwoners, rond Pinksteren wordt het bevolkt door zigeuners, wel 1 miljoen mensen komen hier op af, plaatsen op de camping van 80 euro per dag, de stroom van bedevaarders komen voor Paloma Bianca de plaatselijke Maagd Maria. Fietsen is moeilijk op een zandweg, wij lopen verder. Er zijn diverse winkels met allerlei artikelen die met paarden te maken hebben, kleding laarzen en zadels, onze dochter zou staan te kwijlen. Ik koop voor mijzelf een paar prachtige lederen laarzen voor heel weinig geld, ook koop ik een blauwe hoed, een geweldig plaatsje wat wij niet hadden willen missen. Morgen gaan wij weer stukje verder richting Portugal.
P1000701   P1000705 P1000703
P1000708 P1000709 P1000719
22 april wij gaan richting Portugal wij gaan eerst kijken naar de CP Matalascanas een plaats aan het strand bij een strandtent, het ziet er leuk uit en er staan meer campers, wij komen in contact met Nederlanders uit Midwoud zij hebben elektrische vouwfietsen ik mocht het even proberen wat lekker fietsen was dat?? eerst koffie en daarna gaan wij s’ middags naar het strand 22 gr. heel mooi weer.   22 km.
P1000738 P1000731
23 april wij blijven nog een dagje gaan met de fiets door het natuurgebied en gaan boodschappen doen, rijden daarna langs de boulevard mooie huizen langs de zee, een heleboel van de huizen staat leeg en zijn vakantiehuizen, wij drinken koffie bij de bar bij de camper. S’ middags naar het strand, het weer is weer mooi 23 gr.
P1000737 P1000735
24 april wij gaan verder nu echt naar Portugal eerst rijden wij door het Natuurgebied 25 km lang alleen maar de zelfde dennenbomen de bomen hebben een kruin op de bovenkant. wat is dit natuurgebied geweldig groot overal staan er hekken om heen, ook zien wij veel ooievaars, via Huelva gaan wij naar de grens van Portugal en komen aan in Villa Real de S. Antonio een CP langs de rivier. de rivier is de grens van Spanje een heel leuk plaatsje met heel veel toeristen, hier kan je veel textiel kopen, Ingrid koopt een Pandora bedeltje een engeltje voor haar moeder. Het weer is iets minder 20 gr. wij willen in Portugal 1 week blijven, het is hier 1 uur vroeger   129 km.
P1000746P1000753  P1000750 
25 april, Kick gaat vandaag afzwemmen voor het C diploma en Ike gaat vandaag misschien kampioen worden met voetballen, natuurlijk gaan wij vandaag even face timen met hun. Vandaag is het bevrijdings dag in Portugal wij werden wakker door 8 kanons slagen, het is de dag van de anjer revolutie van 1974. Wij gaan vandaag met de pont naar de overkant daar is het plaatsje Ayamonte, wij nemen de fietsen mee, wij gaan weer even terug naar Spanje, in het plaatsje is een leuk plein daar gaan wij koffie drinken, wat opvalt dat de mensen in Spanje anders zijn dan in Portugal, in Spanje gaat het beter de mensen zien er hier beter uit, ook zijn de wegen beter in Spanje, na de koffie fietsen wij naar de markt bij het voetbal stadion, om 12.00 uur nemen wij de pont weer terug. In de middag lopen wij naar het stadje en drinken met Jo en Nick een borrel op het terras, daarna gaan wij face timen met de kleinkinderen, afzwemmen ging goed en Ike is nog niet kampioen, volgende week gaat het gebeuren. Weer een leuke dag het weer is goed 23 gr.
 P1000760  P1000762 P1000757
26 april vandaag regen wij gaan verder naar Monta Rota daar willen wij langer blijven het weer knapt snel op zegt het weer bericht, na de camper verzorgd te hebben in de stromende regen eerst even naar de Lidl, daarna gaan wij via Monte Cordo daar drinken wij koffie, Jo en Nick hebben hier goede herinneringen, wij vragen aan de man van de strandtent of hij Modrogno te koop heeft dat is een distelaat van een vrucht van een boom, hij heeft het, Jo belt naar Rob of hij een liter wil hebben graag zei hij. Na de koffie rijden wij weer verder en komen aan in Monte Cordo een grote CP weer 4.50 per dag met een goede wifi een leuk dorpje en een mooi strand. Een plekje aan de buitenkant er staan veel mensen die hier al maanden staan, bij de bakker koop ik de lekkere bladerdeeg gebakjes met room mmmm heerlijk.
P1000755
27 april vandaag nog matig weer 21 gr. bewolkt, de CP is open van oktober tot juni ik sprak met een Nederlander die in maart een plaats wilde de CP stond helemaal vol met overwinteraars, wij moeten er niet aan denken hier zoveel maanden te staan, het weer is dan ook matig, de nachten zijn koud overdag een graad of 16. De CP ligt aan de duinen en direct aan een natuurgebied, heel mooi en een strand zo mooi, vandaag een rustige dag met veel lezen, en natuurlijk de borrel met Jo en Nick wel buiten tot 20.00 uur.
P1000777 P1000778
28 april vandaag mooi weer en buiten ontbijten, de bakker komt op 08.30 uur verse broodjes en een eitje, heerlijk om buiten te ontbijten, na het ontbijt gaan wij een stuk lopen door het natuurgebied prachtige cactussen en mooie orchideeën wij steken door na het strand, een prachtig strand heel fijn zand licht geel, het strand is heel rustig, wat een mooi gebied is dit. Terug koffie met iets lekkers van de bakker. Na de lunch gaan wij naar het strand, het weer is mooi wel een koude wind. Op deze CP komt elke dag de bakker, 4x per week komt een auto voor het ophalen van de was, kosten 6 euro voor een grote zak, er worden sinaasappels, aardbeien,frambozen verkocht. De verwachting is dat het weer heel mooi is en het wordt warm, wij blijven hier nog wel een paar dagen, daarna terug naar Spanje, wij hebben nog 5 weken.
P1000766 P1000771 P1000769
P1000772 P1000775
29 april weer buiten ontbeten, wij gaan een stuk fietsen, wij nemen het fietspad richting Monte Gordo wij komen aan in het plaatsje Castro Marim zien daar een hele mooie CP, leuke restaurantjes en winkeltjes en witte huisjes, de CP is gratis. Wij voelen er veel voor om morgen daar heen te gaan het is maar een paar kilometer. Drinken koffie op een terras aan zee, weer een mooi strand met goud zand. Terug op de CP vertellen wij aan Jo en NIck over deze plaats, wij besluiten om daar morgen heen te gaan, Jo en Nick gaan morgen verder via de Al Garve, wij gaan volgens plan richting Spaanse kust, het is de bedoeling om ca. 30 mei terug te zijn in Nederland.

Klik op deel 6