Voorjaar Spanje 2015 deel 7

9 mei na het ontbijt gaan wij weer verder een prachtige rit langs de kust dit is toch wel het mooiste stukje Spanje, een mooie kust met mooie stranden. Wij komen aan op de CP Villaricos een parking aan het strand, er staan diverse campers en caravans, naast ons staat een caravan met een mooie Jaquar ervoor van Engelsen het kan ook gekker. S’ middags aan het strand gezeten en na het eten lopen wij naar het plaatsje drinken daar koffie. Wat opvalt dat er veel huizen te koop staan en niet afgebouwd zijn.   28 km.
P1000882 P1000869
10 mei Ingrid krijgt van de 2 kinderen een sms voor moederdag altijd leuk, vandaag is er markt in het plaatsje om 10.00 uur lopen wij met z’n vieren naar de markt, een hele grote markt groenten-fruit en kleding, wat opvalt dat er heel veel Engelsen zijn, wij kopen wat kleding en drinken koffie op het terras, ook hier veel Engelse opgedirkte vrouwen, veel te dik een beetje ordinair. S’ middags gaat het waaien verplaatsen wij de camper nog voor de 5 uur borrel. Om 19.00 uur studio sport kijken en daarna gaan wij uit eten, om 20.30 uur is het nog heel stil in het plaatsje wij zijn nog alleen op het terras, al gauw komen er een aantal Spanjaarden iets drinken en het wordt reuze gezellig, Wij drinken Rioja wijn en eten diverse gerechten, koffie met cognac, krijgen nog van de eigenaar een likeur aangeboden, daarna rollen wij het bed in, wat een gezellige avond.
P1000879 P1000881 P1000878
11 mei vandaag gaan wij weer een stukje verder, het is vandaag maandag over 2 1/2 week zijn wij ongeveer thuis, wij moeten een klein beetje naar het noorden. Het weer is prachtig ca. 31 gr. Wij gaan via de kustweg naar het plaatsje San Juan de Terreros daar weten Jos en Marlies een CP die niet meer bestaat maar wel is daar een kraan, onze tanken gaan vol en wij gaan naar de CP vlak voor Aguillas een plaats aan het strand, je mag wel zeggen onze mooiste plek de CP is aan het Plaja la Carolina er is geen plaatsje in de buurt wel een leuke strand tent, er staan 6 campers. Wij willen hier wel een aantal dagen blijven staan.  24 km.
P1000883 P1000886 P1000884
12-13 mei prachtige dagen met heel mooi weer, het is warm ca. 33 gr. en weinig wind, ik maak vandaag soep en daarna pannenkoeken, elke dag naar het strand het water is heerlijk in de baai bij de strandtent daar staat geen golfslag, volgens zeggen kan je daar het hele jaar zwemmen. S’ morgens lopen wij een stukje de berg op en genieten van de vergezichten drinken koffie in de strand  tent. Om 13.00 uur komt er een Fransman die geweldig te keer gaat dat het geen camping is, stoelen scherm buiten dat hoort niet op een parking, ik krijg woorden met hem, in mijn beste Frans hij dreigt dat hij de politie gaat bellen en ja hoor na 1 uur komt de politie en sommeert ons dat alles naar binnen moet heel flauw, deze Fransman staat helemaal niet met een camper op deze plaats. S’ middags probeer ik wat te vissen en weer niet gelukt!!! wat een prachtige plaats is dit, wij komen hier zeker terug. Morgen gaan wij weer stukje verder. 
P1000891 P1000898 P1000900
P1000899 P1000897
14 mei wij vertrekken vroeg het wordt ze voorspellen vandaag 40 gr. wij gaan weer stuk naar het noorden, wij gaan eerst gas tanken in Cartagena daarna gaan wij richting Los Alcazares daar is een grote camperplaats om 12.00 uur arriveren wij daar het is heel warm in de schaduw 44 gr. het waait ook hard. S’ middags gaan wij met de stoelen aan het strand zitten onder een palm er zijn veel surfers actief, om 16.30 uur drinken wij wat in de bar van de surfschool een leuke sfeer, nadeel is dat de zee heel ondiep is. In de middag komt onze buurman bij ons langs een bekende camperaar een zekere Bram hij heeft een klaag site voor camperaars camperverhalen.info ik geef ook onze naam aan hem door van onze blog, wij eten gebakken zalm en drinken nog laat een wijntje wij slapen met alle ramen open om 23.00 uur is het nog 33 gr. pfff wat een warme dag. Wij besluiten om morgen toch weer weg te gaan de wind is niet leuk wij willen een paar dagen luxe.  157 km.
15 mei wij vertrekken om 08.00 uur  i.v.m. met de warmte, weer een stukje naar het noorden, wij gaan naar de CP in Plata de Tavernes dat moet een mooi CP zijn Jos en Marlies zijn hier al eerder geweest en zij gaan nog een paar dagen met ons mee, via de A7 gaan wij richting Valencia een prachtige route die wij op de heenweg ook al gereden hebben, mooie bergen vergezichten en kleine dorpjes, om 11.30 uur arriveren wij op de CP veel Nederlanders en voor 80% vol, de CP heeft alles is heel schoon en kost 7 euro en ligt direct achter de duinen een het einde van het plaatsje. In het plaatsje  staan alleen maar appartementen in 2 rijen aan het strand, 80% is niet bewoond vakantiehuizen en hotels, na de lunch de wasmachine vol, het weer is prachtig 30 gr. vandaag helemaal niets wij blijven bij de camper, morgen een stukje fietsen en naar het strand, wij blijven hier zeker tot maandag.  236 km.
P1000901 P1000902
16-17-18 mei deze dagen fietsen wij s’ morgens eerst richting Cullera de volgende dag naar Xeraco al deze plaatsjes aan de kust hebben lage appartementen en zijn allemaal nieuw gebouwd, een prachtig strand, het zijn slaapstadjes in het weekeinde is het even druk daarna weer stil, er wonen een paar inwoners de rest zijn vakantiehuizen. S’ middags gaan wij naar het strand het weer is nog steeds prachtig gemiddeld 30 gr. mooier kan het niet. Vandaag hebben wij Jos en Marlies uitgezwaaid zij gaan terug via de Pyreneeën wij gaan morgen weer iets verder en gaan nog een paar dagen naar Peniscola daarna naar St Feliu de Guixols daar is zondag een hele grote markt en maandag door naar Frankrijk. 28 mei wordt ik 65 jaar dan zijn wij nog niet thuis, wij vieren met onze kinderen op een andere dag onze verjaardagen, 30 mei willen wij weer thuis zijn.
P1000907 P1000909 P1000910


Klik hier voor deel 8