Deel 3 Zomer Najaar Spanje 2016


1 sept. na het ontbijt gaan wij weer verder, wij gaan eerst naar Aquilas daar kan je bij de haven staan, daar aangekomen een bord verboden kamperen, wel parkeren wij daar en lopen het centrum in, bij de Orange shop informeren wij hoeveel mb wij nog op het internet kaartje staat, drinken koffie op het mooie plein, met gigantische bomen. Wij besluiten om naar de acsi camping in Mazarron te gaan er moet ook gewassen worden, een keer op een camping is ook lekker. Eerst naar de Mercadona, kopen daar vis voor op de gril. De camping heeft doeken over de plaatsen voor bescherming tegen de zon, heeft prachtig sanitair is aan het strand en een mooi zwembad. Wij komen daar om 13.00 uur aan, zetten de camper onder het doek, schotel uit de tv geeft geen beeld. Morgen ga ik daar naar kijken.  61 km.
P1020511P1020510
2 sept. na het ontbijt doe ik diverse klusjes, de trap gaat tegen de camper, ik kijk naar de schotel, een Nederlander op de camping vertelde mij dat de kop van de schotel op 8 uur moest staan, deze staat standaard op 7 uur, ook vertelde Ad van de NKC dat hij in Portugal ook de kop een klein tikje verdraaid, in het voorjaar is nieuwe software in de schotel gegaan, ook heb ik een nieuwe decoder voor Astra 3 gekocht en ja hoor na het verdraaien heb ik prachtig beeld. Na de lunch lopen wij naar het strand een heerlijk zandstrand met een lauwe zee, s’ middags een borrel en lekker eten en lang buiten zitten.
P1020517P1020516P1020513
3 sept. wij gaan met de fiets naar Mazarron, koffiedrinken aan de haven, naar de overdekte markt, onderweg zijn er leuke strandjes met veel mensen, het is zaterdag de Spanjaard gaat naar het strand. Het weer is heel warm in de schaduw is het 35 gr. Terug bij de camper eerst wat eten en dan naar het strand, het zee water is ca. 28 gr. heerlijk zwemmen. Op de camping staan hele gezinnen met veel Spanjaarden, wij hebben nog heel weinig Nederlanders gezien, deze komen begin oktober om te overwinteren, tegenover ons  staat een gezin met 4 personen, de visite met 2 personen, totaal 6 personen, zij houden een siesta in een kleine caravan van 14.00-17.00,  dat kan ook. Om 19.00 uur komt een Nederlandse man vragen of ik verstand heb van Internet, hij staat voor aan de camping, ik fiets met hem mee en leg het internet uit, het gebruik van mijn mifi, hij heeft een prachtige grote Concorde camper, hij vraagt ons voor een borrel, heel gezellig zij komen uit Groningen.
P1020520P1020521
4 sept. wij gaan weer een stukje verder richting Alicante, via Cartagena gaan wij naar Los Alcazares, daar hebben wij verleden jaar vrij gestaan, dat is nu verboden, er is een grote CP gekomen mooi verzorgd met alles voor 11.00 euro. Wij komen steeds dichter bij het gebied waar wij een huis gaan zoeken, in de buurt van Alicante of tussen Alicante en Valencia, wel heel spannend!!! Eerst naar de Lidl daarna naar de CP het is heel stil maar 5 campers in de verslagen staat dat het in de winter hier vol is. Het is vandaag weer heel heet ca. 38 gr. 71 km.
P1020527P1020528
5 sept. de nacht was warm, na het ontbijt met de fiets naar het centrum, het stadje is nieuw en heeft geen oud centrum, in een winkelcentrum gaat Ingrid naar de kapper, kosten 6 euro. Daarna koffie drinken aan de boulevard, de mensen dobberen in zee van vanwege de enorme hitte, s’ middags gaan wij ook naar het strand. De CP ligt vlak bij een vliegveld, er landen veel toestellen van Ryanair, er zijn heel veel Engelse toeristen.
P1020529P1020531
6 sept. wij besluiten om weg te gaan, een boer bij de CP gaat gieren en ploegen een vreselijke lucht en veel stof, het asfalt bevalt ook niet heel warm en daarbij de vliegtuigen, geen succes deze plek!! Wij gaan richting Alicante, gaan langs Torrevieja en komen aan in La Maria een mini camping van een Nederlander met 16 plaatsen, kneuterigheid ten top, wel leuk om te zien, een klein zwembadje mooi sanitair 10 minuten van het strand met de fiets de CP kost 12.00 euro stroom nacalculatie.  S’ middags ga ik naar een mega Chinese winkel koop een ventilator en een thermosflesje, het weer is vreselijk heet 40 gr. Ze zeggen dat het morgen minder warm wordt.  67 km
P1020536P1020537.
7 sept. na het ontbijt fietsen wij naar La Marina een leuk plaatsje, het heeft 3 afslagen naar zee, er zijn hier duinen met een prachtig strand, achter de duinen een mooi dennen bos. De mini camping is leuk, naast ons staat een Nederlander in een stacaravan, hij woont hier 9 maanden, het weer is lekker ca. 30 gr. ook vannacht was het minder warm. Verder vandaag niets, wat lezen en zwemmen.
P1020534P1020535
8 sept. vandaag naar het strand, 10 minuten fietsen van de CP, het eerste pad naar rechts, het is een mooi zandstrand langzaam aflopend de zee in, prachtig schoon water, wij huren 2 bedden, wat een genot om hier te zijn, er zijn hier weer veel Engelse, er is ook een Nederlandse supermarkt, de leiding van de camping vertelde dat hier ook veel Nederlanders wonen, je kan hier een appartement huren voor 300 euro, na het strand spreek ik op de camping een Nederlander die een CP heeft in Rotterdam en een huis gekocht heeft 2 km van de CP, hij wil ook daar een CP openen. Deze streek vinden wij niet mooi, er is geen boulevard en weinig bergen. Ik heb contact gezocht met een Nederlander in Albir vlakbij Calpe daar gaan wij volgende week mee praten, ook heb ik 2 adressen in Calpe die huur appartementen exploiteren, dan gaat het echt gebeuren, wij zijn er wel uit welke streek het wordt!!
9 sept. een herhaling van gisteren, het strand was zo lekker, nog 1 dagje, als je naar het strand rijdt dan fiets je op een pad door de duinen en bossen, veel krekels, echt prachtig, het weer is ook heerlijk een licht windje van zee, onder ons parasolletje god in Spanje, wij komen pas om 18.00 uur van het strand, facetimen met onze dochter die had goed nieuws, waarschijnlijk heeft zij een huurhuisje in het centrum van Hoorn, dat doet ons goed om te horen.
P1020539P1020542P1020543
10 sept. een laatste dag in La Marina, morgen gaan wij verder een CP na Alicante. Vandaag is er markt 100 meter van de CP. Eerst de wasmachine aan en dan markt. Het is een grote markt, koop daar 2 shirtjes er zijn heel veel Engelse en Nederlanders, er is zelfs haring te koop, kopen nog even bij de Nederlandse supermarkt muisjes en choco hagel voor als de kinderen in Barcelona zijn, vandaag weer een warme dag, verder vandaag lezen en niets doen.
P1020545P1020546

Klik op deel 4