Deel 5 Zomer Najaar Spanje 2006


23 sept. een dagje camping, wij hebben de optie op een huis in Alfaz del Pi geannuleerd, het huis was te huur per 1 mei 2017, was wel aan de dure kant, wij hebben besloten dat wij eind okt. terug gaan naar Nederland eerst ons huis verkopen. Wij weten waar wij willen wonen, omgeving Calpe, ook zijn wij op de hoogte van allerlei regeltjes, Nienummer aanvragen, belastingen, resident worden, auto kopen enz. dat wordt volgend jaar alleen maar makkelijker.
24 sept. vandaag een dagje strand, het is heerlijk weer ca. 30 gr. wel een koel windje, fantastisch op het strand, het is druk met veel nationaliteiten, op de bedden.
25 sept. vannacht weer bezoek gehad van 2 muggen, ca. 15 keer gestoken, de gluipers hadden zich verstopt in ons slaapgedeelte. Ingrid is vandaag jarig zij is nu ook 66 jaar. Gisteren een pandora bedeltje gekocht voor de ring en passende oorbelletjes, zij ontvangt een heleboel leuke berichtjes. Na het ontbijt lopen wij naar de markt, weer een grote markt, drinken koffie en halen een lekker stuk vlees voor vanavond. Morgen gaan wij een stukje verder.
P1020603P1020605
26 sept.om half 10 gaan wij verder, via Calpe, Javea en Denia door naar de CP in Daimus. De CP ligt 700 mtr. van het strand, het is er niet druk, na de lunch een stukje fietsen, het oude centrum is leuk, wat direct opvalt, het is hier veel stiller dan de omgeving Calpe, heel veel appartementen zijn dicht met luiken, restaurants dicht gewoon ongezellig, weer goed om mee te maken dat de omgeving van Calpe goed is om te wonen, het was daar nog gewoon spitsuur.  74 km.
P1020606P1020607
27 sept. vandaag een dagje strand, het is weer niet te vergelijken met Calpe, er zit een handje vol mensen, wel een heerlijke zee, voor het strand fietsen wij naar de supermarkt, bij de farmacie kopen wij voor Ingrid een doosje antibiotica, kost hier 2,50 zonder recept! Ze heeft een ontsteking aan wortel van een kies gehad, ze moet begin nov. daar aan geholpen worden, de antibiotica is voor de zekerheid nu heeft ze er geen last van.
P1020608P1020610
28 sept. vannacht noodweer, 2 uur heel veel regen, de camper is weer schoon. Wij besluiten om verder te gaan, de CP valt tegen, sanitair matig en niet druk. Vandaag 45 jr. getrouwd, Ingrid plaatst op facebook een trouwfoto van ons, wij krijgen daar hele leuke reacties op. Ik bel naar de CP Tavernes of daar plaats is, wij kunnen komen, wij zijn hier vorig jaar ook geweest, 50 mtr. van het strand en mooi, goed sanitair en goede plaatsen, kosten 9 euro alles incl. om 10.30 uur komen wij aan, krijgen een goede plek. Het weer is vandaag wisselvallig, soms regen, het is toch nog 27 gr. de voorspellingen zijn goed zon en 27 gr.  17 km.
P1020611P1020612
29 sept. eerst met de fiets brood halen bij de plaatselijke super, s’ middags een paar uur strand, wat lezen en verder niets, wij willen hier toch wel 1 week blijven, wij moeten op 17 oktober in Barcelona zijn, dan komen onze kinderen en kleinkinderen daar heen om 1 week met ons te vieren dat wij 45 jr. getrouwd zijn.
P1020613P1020614
30 sept. de laatste dag in september, de tijd tikt verder, met de fiets door Tavernes, wat een spookstad, 90% van de appartementen zijn op slot en luiken ervoor, wat een verschil met Altea, Calpe, s’ middags een beetje lezen en verder niets.
P1020619P1020620
1 okt. wij gaan met de fiets naar Cullera, kennissen van ons hebben ons verteld dat daar een leuke CP is aan het strand, daar gaan wij een kijkje nemen. Het is 40 minuten fietsen, in Cullera is wel leven, veel mensen op de boulevard en de huizen zijn bewoond, wij gaan eerst naar het toeristeninfo, drinken koffie aan de boulevard kijken naar de CP. daar gaan wij volgende week nog 1 weekje staan, een leuk stadje! Wij fietsen terug door de sinaasappelplantages.
P1020623P1020617
2 okt. na het ontbijt nog even op internet bij de bar, als ik Theo bel over de gang van zaken over het huis, worden wij aangesproken door een Nederlandse vrouw die in Altea woont, zij geeft goede tips waar het leuk is in de winter, wij wisselen onze gegevens uit  en spreken af dat als wij in februari in Spanje zijn om kontakt op te nemen dan praten zij ons bij over residentie en huren in de omgeving. Wat een toeval dat wij deze mensen spreken.  S’ middags naar het strand, het weer 27 gr. moooooi

3 okt. vandaag nog 1 dagje strand, het wordt vandaag warm, de CP organiseert morgen een paellamiddag, daar doen wij aan mee, dan gaan wij overmorgen weg.

 Klik op deel 6