Najaar Zuid Spanje 2019

5 oktober; Wij gaan weer met de camper weg, op 5 oktober na de open dag van de Nederlandse club vertrekken wij om 14.00 uur richting Murcia. Wij gaan bij IKEA staan, daar is een CP gratis met voorzieningen, wij gaan natuurlijk inkopen doen, vinden hele leuke schaaltjes voor op tafel, blauwe ovale schaaltjes een toppertje, verder nog kleine dingen voor in huis. Het plan was om bij IKEA te gaan eten, dat hebben wij niet gedaan het is een gekken huis, overal auto’s, personeel die het verkeer moeten regelen, wij pakken de stoeltjes en gaan rustig naar het verkeer kijken. Om 17.00 uur een borrel daarna eten en Tv kijken. S’ morgens zij de parkeerterreinen helemaal leeg een raar gezicht.

6 oktober; Wij vertrekken om 10.00 uur en gaan naar de CP Los Olivos een prachtige CP kosten 12 euro met alles, er staat nog 1 camper, de CP is pas 1 jaar oud, ziet er prachtig uit, jonge ondernemers. Na het bellen krijgen wij de code van het het en gaan een plaatsje uitzoeken, de vrouw komt later ons verwelkomen, wat een service. De dag daarna komt de eigenaar ons weer welkom heten. Er wordt heel veel schoongemaakt, voor wie?? in de omgeving zijn hele kleine dorpjes met weinig voorziening, je kan wel 200 mtr van de CP met de bus naar Cartagena wel 1 keer overstappen, duur ca. 1 uur. Onze vrienden Ada en Erwin komen morgen.


7 oktober; wij krijgen een telefoontje dat Erwin door zijn rug is gegaan en niet kan komen, wij besluiten om dan weh te gaan naar een CP vlakbij Cartagena, CP Area Autocaravanas Cartagena, 12 euro met alles, de bus stopt 200 mtr van de CP. morgen gaan wij naar de stad.

8 oktober; met de bus naar de stad, wij hebben gelezen dat de stad wat tegenvalt, veel industrie. Met de bus rijden wij door voorsteden, met veel armoede, na 15 minuten rijden wordt het steeds mooier, mooie gebouwen met tussen stukken groen. In het centrum stappen wij uit en nemen de straat met mooie gebouwen en winkels, deze komt uit bij de haven. Inderdaad deze straat is heel mooi verder vind er weinig. Op een terras biertje met diverse tapas gegeten, wel zijn er veel Engelse toeristen. Wel heel leuk om deze stat bezocht te hebben.

9 oktober; wij besluiten om naar Vera te rijden daar zijn diverse CP, eerst naar de Lidl, wij gaan naar de CP Carpe Diem, weer weinig campers ca. 8 staan er en weer een nieuwe CP, vlak bij het plaatsje Vera.

10 oktober; uitleg gekregen van de baas van de CP, met de fiets naar het strand ca. 6 km, naar het plaatsje 400 mtr, wij besluiten met de fiets naar het strand te gaan, via een fietspad helemaal naar het strand, op en af soms afstappen, elektrische fietsen!!!!! drinken koffie aan het strand, er is een groot dorp met alleen naturisten, prachtig strand. Misschien over een paar dagen hier naar toe. Na het fietsen is het heerlijk rusten in de schaduw, nog altijd prachtig weer ca. 25 graden.

11 oktober; wij besluiten om toch nog een dagje te blijven, na het ontbijt fietsen wij naar het centrum van Vera, een mooie stad met een leuk en mooi centrum, er is morgen feest alle balkons hangen Spaanse vlaggen, op het plein drinken wij koffie, daarna wandelen wij door het centrum met leuke smalle straatjes. Daarna fietsen wij naar de arene, krijgen een rondleiding er is hier nog wekelijks stieren gevechten, lopen door de stallen en een klein kerkje waar de toreador voor het gevecht gaat bidden, leuk om te zien, daarna een broodje op het terras, een leuke stad om te bezichtigen.   

12 oktober; wij besluiten om weg te gaan, het is prachtig weer, wij zoeken het strand op, Vera heeft een strand met een CP een gedoogplek, het is maar 8 km rijden, de campers mogen na 1 oktober aan het strand staan de politie komt regelmatig langs en staan wel 30 campers, er kunnen er wel 100 staan. 100 mtr rechts is een naaktstrand, 500 mtr verder is een heel dorp waar iedereen naakt loopt, ook worden de hondjes zo uitgelaten. De bakker komt elke dag langs, er een restaurant met wc douches zijn er aan het strand, wat wil je nog meer het is 27 graden heerlijk, wij blijven hier een aantal dagen. Maandag 14 oktober blijven wij hier ook nog ondanks bewolking. Dinsdag gaan wij weer verder, wij gaan vandaag de camper nakijken wat er weggegooid kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten