Najaar Turkije 2013 deel 9


23 okt. om 09.30 uur vertrekken wij naar Igoumenitsa, wij gaan thuis ruiken, over de prachtige snelweg met wel 50 tunnels, deze weg loopt van de Turkse grens tot Igoumenitsa, hij heeft 6 tolpoorten van 6 euro en heel veel borden met vele miljoenen van de EEG. Om 12.30 uur arriveren wij aan het strand van Drepano beach, daar hebben wij de vorige keer ook gestaan, de camping is nu dicht, dus worden wij niet weggestuurd. Het weer is fantastisch ca. 30 gr. lekker nog een paar dagen strand en zon.  280 km.
DSC03512DSC03513
24 okt. het was gewoon warm s’ nachts, vandaag lekker lezen en zonnen, s’ middags hebben wij nog gezwommen, het zeewater is nog heerlijk. Op het strand staan nog wel 10 campers, zij moeten ook met de boot mee.
DSC03514DSC03515
25 okt. vandaag gaan wij met de boot naar Italie, eerst nog aan het strand zonnen-lezen en zwemmen, daarna nog wat huishoudelijke werkzaamheden, de luifel schoonmaken. Om 16.00 uur nog 1 keer zwemmen met Ingrid, wat zullen wij dit missen, je kan niet het hele jaar op reis zijn, wij verlangen ook weer naar huis, kinderen-kleinkinderen-oma en vrienden. Om 16.00 uur gaan wij naar het centrum, daar drinken wij wat op een terras en gaan gyros eten, het is druk met veel jeugd, de terrassen zitten vol. Om 21.00 uur stellen wij ons op in de haven en wachten op de boot, om precies op tijd arriveert de boot, om 24.00 uur varen wij. Met Adrie en Rob nog een wijntje gedronken buiten op de boot en hebben Griekenland vaarwel gezegd, misschien volgend jaar weer Griekenland?
DSC03517DSC03518
26 okt. eerst uitgeslapen op de boot, wij werden gewekt door een oefening van het personeel, een sloepenrol en de zwemvesten moesten aan, alleen maar goed dat dit gebeurd. Overdag gelezen, verslag bijgewerkt, om 17.00 uur is de boot in Ancona. Van boord gaan ging vlot, wij hebben afgesproken om naar de CP te gaan in Senigallia, een CP gratis met voorzieningen. Om 18.30 uur zijn wij daar, het weer is nog steeds goed 20 gr. wij besluiten om nog 1 keer buiten te gaan borrelen, het ruikt hier naar de herfst, de bladeren vallen al, aan dat gevoel moet ik erg wennen. Om 20.00 uur gaan wij naar een restaurant aan het strand, wel 200 mensen komen daar eten, de pizza smaakt weer heerlijk.  32 km.
27 okt. Joke en Nick reizen met ons mee naar Nederland, wij gaan via Zwitserland naar Nederland, Adrie en Rob nemen de route via Oostenrijk. Om 08.00 uur nemen wij afscheid van Adrie en Rob en gaan wij op pad richting Nederland. Onderweg licht wisselvallig, later met zon, de reis gaat voorspoedig, onderweg zijn de bomen in prachtige herfstkleuren, Na 300 km komen wij in Zwiterland, het gaat zo snel, wij besluiten om door te rijden tot Z. Duitsland, heerlijk zonder vrachtwagens. Wij gaan naar de CP in Bellingen, 20 km na Basel. Om 18.00 uur zijn wij er, de CP is vol, wij zetten de campers 500 mtr. verder op een parkeerplaats, samen borrelen en eten en vroeg naar bed.  772 km.
28 okt. heerlijk geslapen, wij gaan weer verder en ruiken huis, om 09.00 uur vertrekken wij, onderweg veel files, wij gaan naar Bad Neuenarhr, daar zijn wij al vaker geweest, de CP ligt aan de snelweg bij het zwembad, kosten 7 euro. Aangekomen om 16.00 uur, nog 1 keer borrelen met Joke en Nick en om 19.00 uur gaan wij eten in het plaatsje, de winkels zijn al kerst sfeer met kerstballen en kerstboom, daar moeten wij helemaal aan wennen, wat een cultuur omslag na Turkije, wij gaan eten en in typisch Duits restaurant en gaan schnitzel eten.        436 km.
29 okt. om 08.30 uur vertrokken, wij gaan naar huis, na 150 km. koffie gedronken en afscheid genomen van Joke en Nick, bij de afslag Almere nog even zwaaien en dan richting Hoorn, om 12.30 uur zijn wij thuis, eerst eten en daarna de camper leeg halen. Morgen de camper schoonmaken en dan de camper de stalling in,      s’ avonds komen de kinderen en kleinkinderen eten, het is weer heerlijk om thuis te zijn, wat een fantastische reis, het was heel gezellig met Rob-Adrie en Joke en NIck!  351 km.

Turkije was fantastisch, niet te vergelijken met andere bestemmingen, Turkije heeft een andere cultuur, vele mooie oudheden die goed bewaart zijn gebleven, hele aardige mensen, gastvrij, mooie stranden. Er zijn veel cultuur verschillen, het land is in opbouw en gaat heel goed, de wegen zijn goed en er wordt hard gewerkt om de wegen optimaal te krijgen, de natuur is heel mooi, landbouw en veel bergen met ski mogelijkheden, je kan met de camper overal vrij staan, wij hebben weinig campers gezien en er zijn weinig campings, de campings die er zijn zijn erg primitief. Je kan overal lpg gas tanken. Wij komen er zeker terug misschien over 2 jaar. In mijn verslag heb ik veel woorden gebruikt als ongelooflijk, geweldig en fantastisch, Joke plaagde mij daar wel eens mee, het is echt zo.

Deze tekst vond ik een boekje van Datca, het zegt eigenlijk alles;
Soms heb je moeite om de exacte woorden te vinden om de situatie duidelijk te maken. De woorden schieten te kort. Als je dat niet meegemaakt hebt, kun je dat moeilijk voorstellen. Je zegt dat het te vertellen is. Je moet het 1 keer zelf meemaken.

DSC03490

Totaal aantal gereden kilometers        8453
Aantal gereden kilometers in Turkije   3680

DSC03282
Ondanks de vele kilometers was het heel ontspannend. Groeten van Paul en Ingrid.