Najaar Frankrijk 2014 deel 3

14 sept. afscheid genomen van onze vrienden en wij gaan richting Paimpol. Daar zijn wij om 13.00 uur aangekomen er is hier goed internet, eerst de blog verzenden, ik gebruik mijn tablet als hotspot, de blog gaat snel op internet. Na de lunch lopen wij het plaatsje in er is ook een haven met plezier vaart, het is een gekte op de CP om de 5 minuten komt er een camper aangereden., s’ avonds gaan wij uit eten in de haven wij nemen een menu ik natuurlijk oesters en een nagerecht bar Breton een soort flan met pruimen, vroeg naar bed het rumoerig veel studenten worden gebracht bij het lycee de Maritime bij de CP het weer is nog steeds heel mooi.   93 km.
DSC04404 DSC04405
15 sept. eerst een broodje gehaald bij de bakker, na het ontbijt vertrekken wij weer en gaan richting Ploumanach en gaan naar de rose rotsen. Aangekomen bij de rotsen wandeling gemaakt, het is prachtig, gigantische rotsen in zee en op het land, de chaotische granietbrokken zijn miljoenen jaren oud, ontstaan door magma wat is afgekoeld en door erosie afgesleten tot wat nu de Cote de Granit Rose is.
DSC04415 DSC04417 DSC04412
Wij rijden door naar St. Thegonnec daar is een kerk met de grootste beeldengroep van treurende mensen om Jezus, in de kerk is mooi houtsnijwerk. Daarna rijden wij naar Locranon een oud plaatsje wat in de top 3 van mooiste plaatjes van Frankrijk staat, morgen bezoeken wij deze er is een CP vlak bij het stadje.  183 km
DSC04425 DSC04427 DSC04432
16 sept. na het ontbijt gaan wij Locranon verkennen een middeleeuws plaatsje met veel kunstnijverheid winkels, wij kopen bij een glasblazer een kaarsenstandaard voor op tafel, weer een mooi kerkje, drinken koffie op het terras en gaan daarna verder naar Concarneau.  43 km.
DSC04444 DSC04446
Op de CP in Concarneau was nog maar 1 plekje vrij, ook hier weer veel campers, s’ middags gaan wij naar het strand en weer mooi weer 26 gr. Morgen gaan wij het plaatsje verkennen je moet dan met het pontje overvaren. Bretagne is net zoals Friesland heeft een aparte cultuur, een eigen taal-vlag in de winkels veel eigen muziek en op de verkeersborden staan 2 namen in het Frans en het Bretons. 
DSC04451 DSC04452 DSC04422
17 sept. s’ morgens gaan wij met het pontje naar Concarneau het is een vestingstadje met weer leuke winkeltjes en doorkijken naar de haven. Het is de 3e vissershaven van Frankrijk voornamelijk wordt hier op tonijn gevist, op de daken zie je veel meeuwen en aalscholvers. S’ middags gaan wij naar Etel een camping aan een baai.  70 km.
DSC04454 DSC04457  DSC04460
18 sept. op de camping in Etel aan een prachtige baai, wat is Bretagne toch heel mooi vooral met dit weer, wij hebben wel veel geluk het is elke dag mooi vandaag weer 23 gr. ‘S’ morgens fietsen wij naar het plaatsje, daar zien wij bij een school dat kinderen zeilles krijgen, in Oostenrijk krijgen ze skiles hier zeilles, op het terras een glas cider een een crepes besteld, al de mensen op het terras (Fransen) lachen wat om onze crepes, zij zitten allemaal aan de Fruits de mer, grote schalen met schelpdieren.
DSC04463 DSC04465
19 sept. Vandaag gaan wij weer stukje verder, wij rijden naar Quiberon een schiereiland van 15 km. Adrie en Rob staan hier ook daar is een CP met 100 plaatsen, weer heel veel campers, wij vragen ons af hoeveel campers er zijn in Frankrijk, Het schiereiland heeft aan de oostkant zandstranden en aan de westkant is veel ruiger, daar is verboden om te zwemmen. Specialiteit van Quiberon zijn de conserven van vis, winkels met heel veel blikjes, s’ middags fietsen wij naar het plaatsje daar drinken wij een pastis. De 5 uur borrel met Rob en Adrie, weer heel gezellig.        25 km.
20 sept. Het is markt in Quiberon en gaan met z’n vieren daar heen het is heel toeristisch dat merk je ook aan de prijzen op de markt. Wij kopen voor de camper een plastic tafelkleedje, drinken koffie, kopen blikjes conserven en vlees voor s’ avonds op de barbecue, daarna en fietsen weer terug.  
DSC04476 DSC04477 DSC04482

klik hier voor deel 4