Najaar Frankrijk 2014 deel 4

21 sept. eerst naar de Super U onze voorraad aangevuld, wij gaan naar de camping en Vannes, volgens de boeken moet dit een mooie plaats zijn, ook de Engelse die wij gesproken hebben hebben over Vannes gezegd dat het een leuk plaatsje is, om 12.00 uur aangekomen zetten de camper op een plek, Adrie en Rob zijn er al. Ik ga de blog verzenden, door een stommiteit gooi ik deel 3 weg, niet meer terug te vinden, Ingrid en ik gaan aan de slag om deel 3 als nog te maken, na 1 uur is deel 3 verzonden. Wij doen vandaag verder niet veel, gaan een stukje wandelen vlakbij de camping is een strand en een zwembad dat volloopt bij vloed, het is weer heel mooi weer, wij drinken een pastis met Adrie op het terras.  46 km.
DSC04486 DSC04491
22 sept. na het ontbijt gaan wij met de fiets naar Vannes, het is een grote stad het centrum is ommuurd en heeft veel vakwerkhuizen en oude wasplaatsen, Vannes ligt niet aan zee, je kan met de boot wel naar zee varen, 5 km. het land, in heel apart. Wij zien veel boten bij het centrum in de haven liggen. Aangekomen in het centrum gaan wij lopend het centrum verkennen, middeleeuwse huizen en een oude kerk, drinken koffie op een terras en gaan lunchen op z’n Brettons Galettes met ingewanden en cider, S’ middags gaan wij terug naar de camping lezen een boek en om 5 uur de borrel, weer een super dag met heel mooi weer.
DSC04501 DSC04503 DSC04499
23 sept. wij verlaten de camping, eerst gaan wij op zoek naar gas voor de koelkast en daarna boodschappen doen, het plan is om naar Damgan te gaan Adrie en Rob zijn hier al eens geweest wij gaan met hun Damgan, verkennen. Aangekomen op de CP zien wij een super strand met veel fietspaden, bij de het strand zien wij weer het wandelpad GR34 dit pad loopt langs heel de Bretonse kust wij hebben gedeeltes daarvan gelopen het pad is te herkennen aan het rood witte teken, na de lunch gaan wij naar het strand, 50 mtr. van de CP geweldig en weer prachtig weer, Rob vind wilde oesters, ik open ze en wij eten ze samen op er zit wel veel zand in maar toch lekker, s’ avonds maak ik spaghetti, wij willen hier een paar dagen blijven, daarna verlaten wij Bretagne en gaan naar de Vendee. Morgen gaan wij een stuk fietsen.     47 km.
DSC04505 DSC04506 DSC04507
24 sept. een koude nacht ca. 8 gr. dat betekend morgen weer mooi weer, je merkt wel de invloed van de herfst maar wat wil je nog meer eind september en de weersverwachting ia alleen maar mooi weer, wij gaan met de fiets naar Penerf, ca. 6 km. daar is het einde van de landtong, aangekomen zien wij kleine huisjes en heel veel oesters, de tijd heeft hier stilgestaan, ongelooflijk dat kan ook in Frankrijk. Daarna gaan wij terug naar het centrum van Damgan, daar gaan wij lunchen, nog 1 keer nemen wij een galette en een crepes met cider. Morgen is Ingrid jarig, wij besluiten om morgen verder te gaan, kennissen van Rob en Adrie liggen hier elk jaar met hun boot in deze omgeving, zij hebben een plaatsje door gegeven waar wij s’ avonds kunnen eten, vandaag licht bewolkt en zon, rob heeft weer oesters gevangen voor de 5 uur borrel. Zie foto hieronder oesterbanken en een winkeltje met oesters.
DSC04512 DSC04514 DSC04518
DSC04492 DSC04521
Zie foto boven een heel klein stukje Bretagne met veel inhammen, de baai van Morbihan en Paul aan de oesters.
25 sept. Ingrid is jarig zij is 64 jr. geworden wij gaan naar La Roche Berhard een heel oud plaatsje, een CP bij een camping, zetten de camper neer drinken koffie, Adrie en Rob komen ook, in de haven is de mogelijkheid om een tochtje te maken met een boot van 2 uur. het plaatsje ligt aan een ria van 8 kilometer met sluizen naar zee, ongelooflijk wat een water ze hier hebben, Ingrid vind het geweldig om te varen, daarna de 5 uur borrel daarna gaan wij uit eten een gezellig pleintje waar de tijd heeft stil gestaan, het weer fantastisch ca. 25 gr..    27 km.
DSC04526 DSC04527 IMG_8513
26 sept. wij gaan weer verder en verlaten Bretagne, Bretagne was fantastisch, wij gaan naar de Vendee, het plan is om naar een wijnboer te gaan met CP. Eerst gaan wij boodschappen doen en proberen ons internet kaartje op te waarderen, wij vinden een groot winkelcentrum vlakbij Nantes met een Auchan een hele grote supermarkt, daar is ook een SFR daar kunnen wij ons internetkaartje opwaarderen, daarna boodschappen doen, door Nantes gereden, na Nantes zijn wij direct in een wijngebied van de Muscadet overal wijnstokken, 15 km ten zuiden van Nantes is een wijnboer met CP gratis het plaatsje heet Maison sur Sevre, om 14.00 uur zijn wij er, eerst lunchen en lezen, om 17.00 uur gaan wij met z’n vieren wijnproeven, de Muscadet proeven, ook hebben zij een soort champagne ook heel lekker wij kopen van elk 6 flessen, kan nog in de garage van de camper, morgen gaan wij verder richting kust van de Vandee, weer is prachtig 25 gr. tot 20.00 uur buiten gezeten.  100 km.
IMG_8519 IMG_8521 IMG_8526
27 sept. het plan is om weer richting de kust te gaan, wij hebben een CP uitgezocht in Notre Dame de Monts 150 km. voor La Rochelle de CP ligt direct aan het strand, aangekomen om 12.00 uur, er zijn nog een paar plekken vrij, camper neergezet, de CP is klein er kunnen ca. 20 campers staan, bij de bakker iets lekkers gekocht. Daarna lunchen en dan naar het strand, het is eb het strand is wel 100 mtr breed, bij eb doen ze veel aan strandzeilen een leuk gezicht al die zeilen op het strand. Wij gaan met Adrie en Rob kleine schelpjes zoeken, de schelpjes gaan met eb en vloed mee, je kunt ze gewoon oprapen, heel veel Fransen doen dit, de schelpjes moeten eerst 2 dagen in water staan dan laten ze het zand los, morgen gaan wij ze opeten, het wordt eentonig maar weer 26 gr.   88 km.
IMG_8529 IMG_8532 IMG_8534
28 sept. wij zijn vandaag 43 jr. getrouwd, het is vandaag ligt bewolkt wij gaan een stuk fietsen. Het plan is om morgen richting Ile de Re te gaan. Wij gaan met de fiets naar st.Jean sur Mer, in Notre Dame de Monts komen wij een markt tegen, natuurlijk de dames moeten daar heen, Ingrid koopt kleding en ik oesters, daarna door het bos fietsen het is vandaag goed fiets weer, er zijn hier heel veel campings met veel stacaravans 90 % is al gesloten, aangekomen is er een heel groot paarden evenement, op het strand is een groot parcour uitgezet, in het plaatsje heel veel mensen. Eerst wat drinken op een terras daarna terug fietsen, de 5 uur borrel met oesters, morgen gaan wij weer verder.
IMG_8537 IMG_8536 IMG_8539
29 sept. vannacht een beetje regen, lang geleden dat wij regen hebben gehad, vandaag gaan wij verder, het plan is om richting La Rochelle te gaan en naar het eiland Ile de Re daarna willen wij wijn kopen richting Dordogne, wij hebben met Harry en Rie afgesproken in Kalmthout vlakbij Antwerpen op vrijdag 10 oktober, wij willen dan zondag weer thuis zijn. Onderweg mooie natuur, veel bossen en ook natuur dat op Nederland lijkt, ook komen wij dorpjes tegen met alleen witte huisjes. Wij komen aan op de CP L’ Aiguillon s Mer vlak voor La Rochelle een plaatsje van niets en natuurlijk op de CP 35 campers met alleen maar Fransen. Morgen gaan wij naar Ile de Re het plan is om daar 3 dagen te blijven, de weersverwachting is nog steeds heel mooi.   118 km.
IMG_8543 IMG_8544
klik hier voor deel 5