Wintersport 2013 Mauterndorf


Ook dit jaar weer op wintersport met onze camper, wij gaan weer naar Mauterndorf een groepsreis van de NKC, normaal gaan wij niet naar groepsreizen, alleen wintersport is beren gezellig en leuke reisbegeleiders Joke en Hans.
Het is onze 3e keer dat wij met de camper op wintersport gaan, in 2011 ook naar Mauterndorf, in 2012 naar Mayernhofen en in 2013 weer Mauterndorf,  het is geen groot skigebied, maar het is heel gezellig.
In 2011 hebben wij 3 stellen ontmoet, die gaan elk jaar mee, wij zijn allemaal verschillend en toch is het altijd heel gezellig, veel eten en drinken, ook ontmoeten wij elkaar 4x per jaar ergens, voor ons is het de wintersportgroep.
Dit jaar kunnen wij langer naar de wintersport, wij werken niet meer dus rustig aan. Het plan is om eerst een paar dagen naar de het Sauerland te gaan, toen onze kinderen klein waren zijn wij begonnen met skien in Winterberg.
3 februari zijn wij vertrokken, het plan is om eerst naar Alt Astenberg te gaan daar is een camperplaats bij een pension.Het weer onderweg is vreselijk, heel veel regen en wind. Onderweg helemaal geen sneeuw, en ja hoor 2 km voor                Alt Astenberg sneeuw, op de CP aangekomen heel veel wind en een sneeuw storm, een auto slipte en kwam met een knal tegen mijn fietsenrek, gelukkig niets te zien bij de camper, bij de auto was het licht kapot.
Besloten om naar Winterberg te rijden, daar is een CP in het centrum en 2 campings, wij besluiten om naar de camping te gaan bij de bob baan, daar waren nog maar net 3 plaatsen.Het sneeuwt nog steeds wat een mooi gezicht helemaal wintersport.
Wintersport 2013 001Wintersport 2013 003
4 februari het sneeuwt nog steeds, de beheerder van de camping is druk bezig om sneeuw te ruimen met een trekker.
Wintersport 2013 002Wintersport 2013 004
In de middag lopen wij naar het centrum, er is veel veranderd, veel winkels zijn erbij gekomen, wij gaan koffie drinken met taart, wel weer leuk om hier terug te zijn, als de sneeuw goed is in Winterberg kan je hier goed skien, het is minder hoog dan in Oostenrijk, wel dichterbij Nederland ca. 380 km.Het kriebelt wel bij mij om toch nog te gaan skien, alleen skien alleen vind ik niets aan en het sneeuwt wel heel erg hard, het zicht is ook slecht.
5 februari geen sneeuw maar regen, in de ochtend rustig aan gedaan wat gelezen en koffie gedronken, wij besluiten om toch maar naar het centrum te gaan, gelopen naar de CP in het dorp, door de regen is de CP een blubberpoel, wij zijn blij dat wij op de camping staan, met een douche en stroom. Wij zijn ook nog naar de skipistes geweest waar onze kinderen op les zijn geweest, daar is niet zo veel verandert, wel huizen erbij gebouwd.
6 februari het is weer droog en kouder geworden, het plan is om een stuk te gaan wandelen door de bossen en naar de bob baan, het gaat weer een beetje sneeuwen. Het is nu prachtig wit. In de avond gaan wij heerlijk uit eten, vlak bij de camping is een schnitzel restaurant, weer heerlijk die lappen vlees, morgen gaan wij weer verder naar midden Duitsland, het is de bedoeling dat wij onze vrienden ontmoeten op 8 februari.
Wintersport 2013 005Wintersport 2013 007
7 februari bij het afrekenen schrokken wij even van het verbruik van de stroom, de stroom was incl. alleen bij meer verbruik moet je betalen, wij moesten 80 euro betalen, ook was de strekken verkoolt, de campingbeheerder vertelde ons dat de stekker er niet goed in zat, wij hebben in de camper een boiler op half gas en stroom en vloerverwarming dat heeft vol aangestaan, bij de volgende keer beter opletten. Na het afrekenen gaan wij weer op pad richting Wertheim vlakbij Wurztburg, de CP ligt aan de snelweg bij een groot camperbedrijf en outlet centrum. Om ca. 15.00 uur zijn wij op de CP, wij gaan campers kijken, op de 1e verdieping staan 5 merken, totaal wel 200 campers, wat een grote zaak, wij verkneukelen ons, maar onze camper is ook mooi, daarna nog even naar het de out let even shoppen. Het weer is matig met regen. De CP is gratis met gratis sani, alleen stroom kost 1 euro voor 4 uur. Totaal gereden 360 km.
Wintersport 2013 010
8 februari om 10.00 vertrokken, wij gaan op weg naar Bad Neuahr, daar hebben wij afgesproken met onze vrienden, ca. 80 km van Wertheim, de CP is gratis met sani, toiletten, stroom kost 1 euro voor 6 uur.Het is een heel leuk plaatsje met leuke huisjes en een poort bij het begin van het plaatsje.
Wintersport 2013 011Wintersport 2013 013Wintersport 2013 014
Bij aankomst door het plaatsje gewandeld onze Belgische vrienden belden ons dat ze later aankomen de andere vrienden belde dat zij pech hebben met de camper, de versnelling is kapot zij staan bij een garage, de Belgen arriveren om 21.00 uur, vlug de camper neergezet daarna snel aan de borrel.
9 februari vroeg vertrokken richting Mauterndorf, het is ca. 300 km rijden, wij willen voordat wij op de camping zijn eerst boodschappen doen. De reis verloopt voorspoedig het weer is goed, de tom tom stuurt ons over Obertauern de pas is  2000 mtr hoog gelukkig is het droog, wel licht hier heel veel sneeuw.
Wintersport 2013 015Wintersport 2013 020
Om ca. 14.00 uur arriveren wij op de camping, de camping is prachtig, heel mooi sanitair met aparte cabines met douche en wastafel met vloerverwarming, een winkel met alles en hele leuke mensen, de stroom is incl. je kan alles aanzetten heel veel watt, als wij aankomen staan de medewerkers van de NKC al klaar om ons een plaats te geven, op de camping is een houten alm die elke dag is gereserveerd voor de NKC.
Wintersport 2013 026Wintersport 2013 030
Eerst een borrel aan de ijsbar daarna de welkomst borrel in de alm, daar wordt verteld wat de week inhoudt, dat weten wij al van de vorige keer.
De begeleiders Joke en Hans doen het erg goed en alles kan, de assistent-begeleiders waren Nanny en Antoon, zij gaan elke dag skien met de groep.Je hoeft niets, er is een groep die gaat wandelen, skien, langlaufen, lezen, koffiedrinken.
Wintersport 2013 047Wintersport 2013 035
Het programma is heel divers, je kan met de groep dineren op de berg met vuurwerk na afloop, met de gondel naar het restaurant, roddelen en na afloop dineren in een gezellige alm met muziek, curling de baan is op het dak van de winkel bij de skilift, arreslee tocht, sneeuwwandelen op rackets, happy hour elke dag in de alm op de camping, kortom erg gezellig met veel drank en eten.Ook gaan ze 2x per week naar een ander skigebied.
De camping licht direct aan de gondel, je hoeft niet met de skibus.Het skigebied is klein, 9 liften, een gondel bij de camping en er is een nieuwe gondel gekomen bij St.Michel.

Wintersport 2013 036Wintersport 2013 059
Onze vrienden die pech hadden belde dat zij op 20 km op een parkeerplaats stonden met weer pech, morgen worden ze met een takelauto naar de camping gesleept.
Wintersport 2013 027Wintersport 2013 029
Onze vrienden zijn er eindelijk.
Wintersport 2013 040Wintersport 2013 052
Verse sneeuw, het weer zit niet mee, het is heel koud, op de berg was het – 19 graden.
Wintersport 2013 053Wintersport 2013 054
Lekker wandelen.
Wintersport 2013 021Wintersport 2013 022
Camping met op de achtergrond de lift en afdaling.
Wintersport 2013 049Wintersport 2013 048
Ook kan je zelf gebruik maken van de alm met onze vrienden, gezellig eten en drinken. De week gaat heel snel, het was weer heel gezellig, leuke deelnemers en onze vrienden natuurlijk, geweldig.
De laatste dag gelopen naar het centrum van Mauterndorf ca. 2 km. koffie met koek gegeten.
Wintersport 2013 055Wintersport 2013 056
De laatste avond de afscheidsborrel en later met onze vrienden het afscheidsdiner in de alm. Als het gezellig is dan gaat de tijd snel. Wij blijven nog een dag langer, wel moeten wij de camper even verzetten.
17 februari vertrekken wij om 09.00 uur het plan is om in Wertheim bij de camperzaak te overnachten, de volgende dag is het weer goed, besloten om direct naar huis te rijden. Het was weer heel gezellig. totaal 2400 km gereden.