Voorjaar 2014 Italië Griekenland Peloponnesos deel 4


8 juni wij gaan toch om 17.00 naar Areapoli ondanks de regen, vandaag een paar onweersbuien, om 17.30 uur is het droog wij zetten de camper op het grote plein en gaan een internetcafé zoeken om het deel 3 te publiceren. Terug naar de camper de stoelen buiten en een borreltje drinken. Om 20.00 uur gaan wij uit eten, het is vandaag Pinksteren, ook in Griekenland 1e en 2e pinksterdag, ze sluiten met hekken het plein af, zodat er geen auto’s op kunnen, wij kiezen een restaurant uit waar alleen maar Grieken zitten, een tafeltje buiten, de specialiteit is souflaki kip-porc, ook hier zijn de prijzen laag, er lopen veel mensen over het plein, na het eten nog een koffie bij een koffie tent, daarna rollen wij in bed.  10 km.
DSC04026DSC04028
9 juni wij hebben goed geslapen, eerst naar de bakker brood en bugatsa gekocht daarna ontbijten, naar de plaatselijke supermarkt en op zoek naar een kraan, ik had aan het begin van het plaatsje bij een verlaten tankstation een kraan gezien en ja er komt water uit, wij tanken alles vol op de volgende plek is geen water, Jos komt ook aanrijden en tankt ook vol. Wij gaan naar de andere kant van de vinger richting Gythio de vinger is maar 20 km. breed, wij hebben een CP uitgezocht in Kamares 8 km. onder Gythio aan het strand, de rit door de bergen is weer prachtig, het is saai om te vertellen maar het is prachtig alles bloeit langs de weg, de rit naar de CP is smal 4 km. langs olijven-vijgen en cactussen. Jos en Marlies gaan eerst naar Gythio om hun internetkaartje op te waarderen. S’ middags breekt er een verschrikkelijk onweer los, wij schrikken van de harde klappen direct boven de camper, om 18.00 uur breekt de lucht weer en is het warm, morgen gaan wij richting Gythio naar het schip dat in zee ligt een bekende CP voor camperaars.         20 km.
DSC04032DSC04041
10 juni eerst ontbijten daarna gaan wij naar Gythio de shop voor internet was dicht eerst opwaarderen de dames gaan naar een kleding winkel Jos en ik gaan vast koffiedrinken aan de haven, Gythio blijft een leuk plaatsje wij waren hier met de caravan en cabrio in 2000 en met de camper in 2008. Wij gaan eerst naar Skala daar is een Carrefour en Lidl. In Kamares en Gythio zien wij 3 Franse campers, die hebben wij ook in Turkije gezien, wat ook opvalt is er zijn heel veel Oostenrijkers. Na de boodschappen gaan wij naar de CP bij het schip er is een Taverne daar kun je douchen en water halen. Het weer is goed met zon 30 gr. s’  avonds wat gegeten in de Taverne.  50 km.
DSC04045DSC04040
11 juni het weer is prima, eigenlijk te warm, vandaag lezen en strand, ook ben ik langs het wrak gelopen, het blijft een raar gezicht het schip ligt er al jaren, bij ons wordt het direct weggehaald. S’ middags komen Johan en Anneke ook aangereden, je ziet toch veel dezelfde campers weer terug op diverse plaatsen, veel maken het zelfde rondje.
DSC04047DSC04048
12 juni het is een beetje eentonig, vandaag warm, lezen veel en gaan s’ middags naar het strand, morgen speelt het Nederlands elftal zijn 1e wedstrijd, ook proberen wij het hockey te volgen die doen het beide heel goed. In de bergen onweert het weer, s’ middags komt het keez spel weer uit de kast de mannen hebben de dames dik verslagen, het was weer een mooie dag.
DSC04051DSC04049
13 juni wij blijven nog 1 dagje de zon is hoog in de lucht het wordt vandaag heel warm, tijdens het ontbijt komt de politie met 2 vrouwen aangelopen. Zij gaan het strand op, navraag gedaan er ligt een dode schildpad aan het einde van het strand, het is een beschermt dier als ze dood zijn moeten ze geregistreerd worden, het komt vaak voor dat schildpadden dood gevonden worden, dat komt omdat vissers vissen met dynamiet dan raken ze gedesoriënteerd. De 2 dames gaan later aan het begin van het strand schildpad eieren zoeken, ze vermoeden dat ze daar liggen, na lang graven vinden ze de eieren, er gaat gaas over en het nest wordt afgezet met stokken. De dames hebben mij volledig geinformeerd over schildpadden, ze leggen 3x per jaar eieren op het zelfde strand, niet op dezelfde plek, ca. 150 eieren per keer en ze komen na 35 dagen uit, een half procent blijft maar leven. Voor de rest lang op het strand geweest veel gezwommen een borrel drinken met Johan en Anneke, Jos en Marlies en het keez spel weer voor de dag, s’ avonds met z’n zessen bbq. Daarna snel afwassen en naar Ned. Spanje kijken, ik ben nog schor van het schreeuwen, wat een wedstrijd.
DSC04060DSC04054
DSC04056DSC04069
14 juni om 10.00 uur weggereden en Johan en Anneke weer gedag gezegd. Eerst naar de Lidl, tanken en daarna rijden wij via Skala richting Geraki naar Kosmas een heel leuk plaatsje in de bergen 1500 mtr hoog, de rit erheen is heel mooi, in het begin veel sinasappel en olijfbomen daarna als je hoog in de bergen bent veel Northmansparren Kosmas heeft een leuk kerkje met aan het plafond veel olielampen deze zijn geschonken door gelovige, koffie drinken op het terras met taart, de straatjes zijn heel smal de spiegels raken bijna de huizen, na Kosmas rijden wij naar het Elonis klooster, wij bezoeken het klooster en rijden via Leonidi naar Plaka aan de kust, daar moet een camping zijn, wij hebben hier al meer gestaan op een CP op asfalt deze bestaat niet meer. De rit naar Plaka had ca. 25 haarspeltbochten, wat indrukwekkend was het, je mag zeggen dat dit het mooiste stukje Griekenland is.
DSC04077DSC04080
DSC04085DSC04097
Aangekomen in Plaka er is een camping ik heb de eigenaar beloofd een stukje te schrijven op mijn blog,   Camping Semeli,     de camping is 3 maanden open het wordt gerund door een jong stel deze zijn heel aardig en heel gastvrij, kosten 12 euro, wasmachine 2 euro, echt een aanrader, sanitair superschoon en er is grote buitenkeuken veel bloemen en mooie planten, dus camperaars als je in de buurt bent!! de camping is ook geschikt voor groepen direct aan het strand met strandtent en 3 minuten lopen van het dorpje met een haventje.
DSC04108DSC04109
S’ avonds dorade gegeten aan de het haventje, een piepklein dorpje met Tavernes, alles heel kleinschalig.  84 km.
15 juni het is vandaag heel warm ca. 35 gr. wij gaan na de schoonmaak eerst een koude koffie drinken in het dorpje en daarna naar het strand, het blijft toch heel leuk Griekenland, alles direct aan zee.
DSC04110DSC04115

klik hier op deel 5