Voorjaar 2014 Italië Griekenland Peloponessos deel 5


16 juni wij gaan vandaag verder, eerst ontbijten en water vullen, ik laat aan de eigenaren van de camping onze blog zien, dat ik een omschrijving heb gemaakt van de camping, ook heb ik de site laten zien van de NKC en ANWB daar gaan ze een mail naar toe sturen, de camping is heel geschikt voor groepen, in het midden zijn 2 keukens en een gezamenlijke ruimte voor ca, 40 personen, ik hoop voor ze dat veel mensen de camping gaan bezoeken. Om 10.30 uur rijden wij weg, nemen afscheid, wij rijden langs de kust richting Astros naar Nafplio 10 km voor Nafplio daar is een CP in het plaatsje Kiveri, de rit is weer prachtig een kust met veel rotsen. Het is vandaag warm ca. 32 gr. het wordt alleen maar warmer, ze voorspellen midden van de week 37 gr. Morgen gaan wij verder een CP onder bomen zoeken.  68 km.
DSC04125DSC04129
DSC04132
17 juni wij gaan weg uit Kiveri, de plaats was goed alleen in zee gaan was moeilijk ivm grote stenen, wij rijden naar Nafplio daar is een tankstation waar ze gas hebben, de lpg fles is bijna leeg, het eerste tankstation verkocht geen gas voor de keuken, alleen voor auto’s de 2e vulde de fles gewoon deze was links van de weg 200 mtr. doorrijden om 12.00 uur komen wij aan in Nafplio zetten de camper op de parkeerplaats aan de haven, direct komen er zigeuners aan om te bedelen, wij reageren niet doen de camper extra op slot en gaan aan de haven koffie drinken met wat lekkers erbij. Na de koffie gaan wij door ca. 6 km verder moet een mooie CP zijn deze heet Karathona een recreatie gebied van Nafplio,  Jos en Marlies zijn er al, wij zetten de camper onder de eucalyptus bomen neer de schotelantenne heeft bereik, dus alles ok voor het voetbal, morgen Ned. Australië. De CP komt bij ons in de top 5 een prachtig zandstrand en een douche, Johan en Anneke komen er ook weer aan. Vanaf de CP is er een fietspad naar Nafplio, het weer is prachtig wel heel warm, ze voorspellen morgen 37 gr. dus veel zwemmen. 24 km.
DSC04135DSC04136
18 juni de zon is al vroeg wakker, vandaag 37 gr. eerst wat klusjes, alles moet ontkalkt worden, het water in Griekenland is rijk aan kalk. Verder vandaag niets, lezen en zwemmen en natuurlijk voetbal kijken, ik kan de TV zo draaien dat je buiten voetbal kunt kijken. Nederland heeft gewonnen, wat een mooie dag vandaag.
DSC04143DSC04142
19 juni een hele warme nacht ca. 25 gr. het wordt vandaag heel warm ca. 38 gr. wij staan vroeg op en gaan eerst zwemmen, heerlijk een vlakke zee daarna douchen en ontbijten. Daarna ga ik een stuk wandelen naar het einde van de baai, daar staat een kapelletje en 3 huisjes, het plan is om morgen met de bus naar Nafplio te gaan en de dag daarna weg te gaan verplaatsen naar Iria, Jos en Marlies blijven hier nog een paar dagen. Door het warme weer is de zee warm geworden ca. 27 gr. verder de dag lezen en veel zwemmen.
DSC04150DSC04151
20 juni met de bus naar Nafplio, de bus gaat om 9.45 uur en gaat om 12.00 uur weer terug. Daarna naar het strand met deze warmte. Wij zijn in Nafplio een aantal keren geweest, leuk om terug te zijn. Na het strand eerst lekker gegeten bij de camper, na het eten drinken wij gezamenlijk nog een glas cognac en storten daarna in bed.
DSC04154DSC04156
21 juni Jos en Marlies willen daar nog blijven tot na het weekeind en komen maandag weer naar ons toe, wij nemen afscheid van Johan en Anneke, wij zien hun niet meer, na het ontbijt vertrekken wij,  eerst naar de Lidl alles weer ingeslagen daarna naar Iria beach, dit hadden wij gelezen op de blog van Adrie en Rob, een leuk haventje met een strand met douche, het lijkt wel of de tijd hier stil heeft gestaan, een taverne aan het strand en een klein haventje, wij eten een broodje en gaan lekker in de zon liggen, na de borrel gaan wij eten in de taverne het is geen probleem dat wij hier staan, wij zijn welkom. Het eten is hier heel goed de prijs verrast ons, heel goedkoop!! Morgen gaan wij een stukje fietsen, Iria heeft een bakker en kleine supermarkt en 2 tavernes.  31 km.
DSC04164DSC04163
22 juni wij worden wakker en zijn verbaasd van de hoeveelheid auto’s met trailers om onze camper, ik tel er zeker 20, in de nacht zijn ze daar neergezet, de Grieken gaan dan vissen. Na het ontbijt gaan we op de fiets de streek verkennen, je kunt hier eindelijk weer fietsen. wij gaan een stuk langs de kust, het is vandaag zondag de kerk loopt uit, iedereen heeft een wit zakje in zijn hand, wat dat is weet ik niet. Wij fietsen naar Kandia een leuk plaatsje met mooie huizen en een fijn strand, overal wel borden kamperen verboden, wij gaan een andere weg terug naar Iria en daar een koude koffie drinken, in de taverne zitten ook veel mensen die naar de mis zijn geweest, heel veel vrouwen zijn in het zwart gekleed. S’ middags de camper gewassen met water uit de douche naast onze camper, Ingrid doet de laatste was, daarna in de zon lezen, er komt zowaar een andere camper naast ons staan een Poolse familie. S’ avonds gaan wij toch nog een keer in de taverne eten, de taverne wordt gerund door 2 families, opa’s en oma’s helpen ook mee, een leuk gezicht hoe dat allemaal gaat. Tijdens het eten de kinderen gebeld, weer leuk om hun stem te horen. Na het eten krijgen wij een ouzo aangeboden daarna rollen wij het bed in. Wij gaan a.s. vrijdag met de boot terug naar Italië, daar komen wij op zaterdag om 15.00 uur, daarna in een paar etappes terug naar Naderland. Het plan is om via Epidavros-Korinthos-Diakofto naar Patras te rijden, daar gaan wij op de boot. Het weer blijft heel goed ca. 30 gr, ook de voorspellingen zijn prima.
DSC04167DSC04169

klik hier voor deel 6