Najaar Frankrijk 2014 deel 2

3 sept. wij gaan nu echt Bretagne in, het weer is prachtig, het plan is om naar Vivier s Mer te gaan daar is een CP en je kan er goed oesters eten. Wij verlaten de mooie CP van Beauvoir en nemen afscheid van onze Engelse buren, voordat wij weggaan wisselen wij onze blog adressen uit de dames willen volgend jaar naar Griekenland. Wij verlaten de gekste berg in zee weg van het massa toerisme,  de CP in Vivier bestaat niet meer, bij het gemeente huis is een nieuwe gekomen, je moet eerst lid worden, je mailadres intoetsen dan op een kaart je saldo zetten met je pin pas, dit hebben wij nog nooit gezien. S’ middags een stuk gelopen, het leeft hier van de mosselen en oesters, boten met wielen rijden het wad op om mosselen en oesters te oogsten heel apart om te zien. S’ avonds gaan wij mosselen en oesters eten daarbij drinken wij cider deze is gemaakt van appels en heeft een alcohol percentage van 5%, heerlijk.     29 km.
DSC04309 DSC04312 DSC04314
4 sept. s’ nachts veel lawaai in de haven achter de CP het oogsten van oesters en mosselen gebeurd s’ nachts je hoort het schoonmaken als je niet van mosselen houdt dan moet je hier niet heengaan het ruikt erg naar mosselen en oesters, eerst lopend naar de bakker, heerlijk buiten ontbeten wat een prachtig weer is het. Wij vertrekken om 10.30 uur en gaan richting Cancale daar eerst naar de Super U weer heerlijk in zo’n Franse supermarkt de grand cru’s staan naast gewone wijntjes. Daarna naar de CP een mooi op gras voor 6 euro. Na de lunch lopen wij naar de haven 600 mtr van de CP, veel terrassen en restaurants een heel leuk plaatsje, je eet hier de beste oesters van Frankrijk dat komt door het speciale zeewier, langs de boulevard groeien palmen het lijkt wel op Griekenland!!! het is vandaag heel warm 28 gr.   12 km.
DSC04318 DSC04323 DSC04324
5 sept. wij blijven vandaag op de CP na het ontbijt gaan wij met de fiets naar het centrum, bezoeken de kerk en weer een mooie kerk en gaan koffie drinken op het terras op het plein, de CP is weer leeg gestroomd tegen de middag komen er weer veel campers aangereden allemaal Fransen een enkele Engelsman en heel weinig Nederlanders. vandaag licht bewolkt en warm. ca. 28 gr.
DSC04325 DSC04327
6 sept. het plan is om naar een CP te gaan, 6 km voor st. Malo het is vandaag zaterdag en ik verwacht dat de CP heel vol is, de Fransen gaan als het mooi weer is met z’n allen met de camper op pad.  Aangekomen op de CP vinden wij nog net een plaatsje, 150 campers ongelooflijk de CP kost 5.30 euro incl alles het was vroeger een camping. S’ middags naar het strand gegaan 100 mtr van de CP, het strand ligt in een baai ongelooflijk als het vloed wordt zie je water stijgen, al de bootjes die op hun kant liggen komen overeind. De foto’s hieronder zie je hoe de vloed opkomt,  foto 1 -14.00 uur                   foto 2 -15.00 uur                                  foto 3- 16.00 uur                                           10 km.
DSC04334 DSC04335 DSC04336
7 sept. wij gaan met de fiets naar st. Malo een vesting stad, de oude stad is ommuurd daar kan je op lopen in de oude stad is in de oorlog 1944 alles gebombardeerd, het is vandaag zondag het is heel druk allemaal Fransen families, het weer is fantastisch ca. 25 gr. en veel zon, st. Malo is een mooie stad, Bretagne is heel mooi, de beplanting is zoals in zuid Europa, oleanders palmen, bloeiende yuca’s en klimjasmijn ook zie je hele mooie statige huizen het heeft veel weg van de Engelse kust, de huizen aan de stranden hebben veel torentjes en grote muren van natuur steen, als wij terug zijn gaan wij nog een paar uurtjes naar het strand. S’  avonds gaan wij uit eten in het dorpje en natuurlijk oesters en mosselen heerlijk.
DSC04338 DSC04343 DSC04350 
8 sept. vandaag gaan wij verder het zijn kleine afstanden wat wil je nog meer met dit weer, de CP is een stuk leger de Fransen moeten weer gaan werken, dit keer hebben wij een camping uitgezocht bij het plaatsje Dinard, daar is morgen een markt de camping is 200 mtr van het strand, wij vinden een mooi plaatsje op de camping hebben contact met Rob en Adrie die zijn in Normandië zij hebben minder weer, zij komen ook richting Bretagne, s’ middags weer naar het strand, het is vandaag volle maan, volgens de mevr. van de camping wordt het water vandaag extreem hoog.  19 km.
DSC04357 DSC04356 DSC04359
9 sept. en weer heerlijk geslapen, Ingrid doet vroeg de was in de machine na het ontbijt de was ophangen en met de fiets naar de markt, een grote markt om de markthallen, natuurlijk veel kramen met eten ook zie ik een kraam met de mooiste wijnen, wij kopen voor Ingrid een sjaal en voor Paul een Bretonse trui, koffie op het terras daarna lopen wij nog even richting strand, hele mooie statige huizen om het strand daarvoor kleedhokjes het ziet er prachtig uit, s’ middags blijven wij op de camping lezen daarna lekker eten, om 16.00 uur komen Adrie en Rob op de camping, wat een verrassing dat zij er zijn.
DSC04363  DSC04365  DSC04368
10 sept. na het ontbijt met Adrie en Rob met de fiets naar Dinard gefietst, eerst naar de VVV, daar een kaart met de villa route gekregen, er is een pad aan zee met diverse villa’s, ook is er een zwembad dat bij vloed onder loopt, je kan het hoogte verschil goed zien.. Na de route gelopen te hebben gaan wij echt Bretons eten, Cider met galettes en crepes, galettes wordt gemaakt van boekweit meel, het zijn een soort pannenkoekjes met diverse vullingen. Na de lunch nog een paar uurtjes naar het strand daarna de 5 uur borrel en daarna de barbecue aan, tijdens de borrel krijgen wij een sms van Joke en Nick dat zij morgen op een camping in de buurt zijn, wij hebben afgesproken om daar heen te gaan, weer heel gezellig.
DSC04376 DSC04377 DSC04372
11 sept. wij gaan vandaag richting de camping van Joke en Nick weer een klein stukje rijden eerst gaan wij kijken naar een meer, onze zoon Elmer heeft aan ons gevraagd om daar te gaan kijken, hij wil daar in de herfstvakantie gaan vissen op karper, het is een prachtige rit het meer heet Arguenon foto’s gemaakt, daarna weer naar de kust gereden, eerst naar de Super U een nieuwe supermarkt, daar scoorde wij Seguret wijn voor 19,00 euro per 6 flessen, spotgoedkoop, om 13.00 uur aangekomen op de camping minicipal in Pleherel plage, het is een hele grote camping met 900 plaatsen in een duingebied, waanzinnig mooi met een prachtige kust, Joke en Nick, Adrie en Rob zijn er al, even een paar dagen weer samen, tijdens de 5 uur borrel worden weer herinneringen opgehaald over de vorige reis naar Turkije, het weer is weer prachtig mooi.     79 km.
DSC04379 DSC04380
12 sept. de bakker komt langs een vers stokbroodje met een eitje daarna samen taart gegeten en s’ middags naar het strand, je moet een paar trappen naar beneden, bij eb is het strand geweldig groot, de gebruikelijke 5 uur borrel met de kennissen, daarna gegeten en tv gekeken en weer prachtig weer.
DSC04383 DSC04393 DSC04395
13 sept. vandaag niet veel gedaan, besloten om s’ middags warm te eten op zijn Spaans, de barbecue aan iedereen stukje vlees erop, daarna een middagslaapje dat krijg je van de wijn, om 18.00 uur toch nog even samen een borrel, morgen gaan wij weer verder, Rob en Adrie gaan wat verder naar de zuid kant van Bretagne, Nick en Joke keren om zij moeten over 2 weken thuis zijn, het was weer even heel gezellig.
DSC04401 DSC04403

klik hier voor deel 3