Najaar Frankrijk 2014 Deel 1

Wij zijn alweer 2 maanden thuis geweest het was heel mooi weer in Nederland, het wordt weer tijd om op reis te gaan, deze keer gaan wij echt naar Bretagne, wij hebben daar
diverse keren over gesproken om daar heen te gaan.  De plannen zijn om eerst Normandië te verkennen en daarna door te reizen naar Bretagne, daarna gaan wij richting
de kust van de Vendee richting Toulouse en daarna wijn kopen bij Cahors, het plan is om half oktober weer terug te zijn.
Adrie-Rob, Jo en Nick zijn ook van plan om naar Bretagne te gaan, misschien zien wij elkaar daar nog.
24 aug. wij hebben vandaag onze verjaardagen gevierd met onze kinderen-kleinkinderen en oma, ik ben in mei jarig en Ingrid eind september, al deze data zijn wij op reis, wij zijn heerlijk uit eten geweest.
Start kilometer stand 64058.
26 aug. wij zijn om 09.30 uur vertrokken, wij gaan richting noord Frankrijk het plan is om naar Nunq-Hautecote te gaan 419 km van Hoorn. Het weer is slecht, in België noodweer en veel files. wij komen aan in Nunq-Hautecote om 16.00 uur een CP bij een B&B  419 km.
DSC04233 DSC04234
27 aug. goed geslapen en de nacht geen regen, wij gaan eerst naar Abbeville daar bezoeken wij de Kathedraal en gaan naar de markt en drinken een kop koffie op een terras, weer heel leuk om in Frankrijk te zijn. Daarna gaan wij richting Le Treport de kust van de Picardi wij rijden naar de CP boven de stad, daar kun je met een kabelbaan naar het centrum, dat gaan wij morgen doen, het weer is best redelijk 21 gr. met soms zon.  86 km.
DSC04236 DSC04241 DSC04242
28 aug. bij het ontbijt was het nog droog, wij gaan met de kabelbaan naar Le Treport centre eerst nog een plu halen voor de regen, koffie gedronken op het terras leuke haven met bootjes, daarna terug naar de camper. Om 11.30 uur weggereden. Het plan om via Dieppe naar Valery en Caux te rijden. In Dieppe gaan wij naar een centre commercial om een internet kaartje te kopen, het duurde lang voor dat voor elkaar was, daarna gaan wij naar Valery en Caux daar is een leuke CP tegen de rotsen, het weer knapt goed op en wij drinken en eten buiten, de CP is voor 90% vol veel Franse campers.  69 km.
DSC04243 DSC04250
29 aug. het is vandaag mooi weer, wij gaan eerst het plaatsje verkennen er is markt, vragen bij het toeristenbureau hoe het internet kaartje geactiveerd kan worden, zij konden ons niet helpen, wij terug naar Dieppe, wij werden goed geholpen, het duurde wel 1 uur voordat wij internet hadden, wij waren om 15.00 uur terug direct de stoelen naar buiten wij konden met de camper op de voorste rij staan met zicht op zee, wat een mooie CP.   69 km.
DSC04253 DSC04254 DSC04251
30 aug. het weer is minder, de verwachting is soms regen, het plan is om naar de stranden van D Day te gaan, wij rijden via Le Havre over de Seine naar Caen daarna naar de kust naar het plaatsje Arromanches, onderweg zien wij veel vakwerkhuizen, prachtige pleinen vol bloemen, de gemeentes geven daar veel geld aan uit, wij rijden de brug over de Seine over 2 grote boog bruggen heel indrukwekkend. Aangekomen in Arromanches zetten wij de camper op een CP bij het D Day museum daar wordt een 360 graden film vertoond daar zie je beelden van de invasie op 6 juni 1944 heel indrukwekkend en aangrijpend, wat is hier veel gebeurd. Op de stranden zie je nog veel boten en voertuigen liggen uit die tijd ook in zee zie je stukken van brug die de geallieerde hebben gebouwd voor de bevoorrading overal zie je bunkers. Het plaatsje is half Engels, veel Engelse vlaggen en toeristen.
 DSC04265 DSC04275 DSC04276
31 aug. om 10.00 uur vertrokken de volgende stop is Bayeux daar is een historisch centrum en een kathedraal, de kerk is heel mooi hij is gebouwd in 1044 ook hier weer veel Engelse toeristen, wij drinken koffie in een kroegje waar allemaal mannen wedden op paarden racen. Wij rijden door naar de kust, in Bayeux kijken wij nog naar een grote oorlogs begraafplaats waar Engelse en Canadese soldaten begraven liggen, weer heel indrukwekkend om het te zien, er zijn veel van deze begraafplaatsen in deze regio. Wij rijden naar het plaatsje Coudeville sur Mer daar is een CP 100 meter van het strand, het weer is mooi ca 23 gr. wij gaan met de fiets de streek verkennen, willen mosselen en oesters eten, helaas geen geschikte tent gevonden, wij komen nog veel vis tegen in Bretagne, morgen blijven wij hier nog.  107 km.
DSC04285 DSC04284 DSC04288
1 sept. het is alweer september, een bewolkte dag niet echt koud, de CP is leeggestroomd, al de Fransen moeten weer werken ze trekken met de gehele familie het weekeind naar de CP. S’ middags gaan wij een stuk fietsen, het weer knapt als wij terug zijn op de CP is de zon doorgebroken, wij pakken de strandstoelen en gaan nog een paar uur naar het strand, toch weer een mooi dag. Morgen gaan wij richting Le Mont st.Michel dan komen wij in het gekkenhuis van dit plaatsje.
DSC04287 
2 sept. het wordt een mooie dag eerst een douche nemen en daarna vertrekken wij richting Le Mont st.Michel.  Volgens onze camper gids moet er een CP plaats zijn vlak bij het plaatsje, helaas deze bestaat niet meer, wij rijden naar Beauvoir daar is een CP park met wel 100 plaatsen helemaal nieuw voor 12.50 euro alles incl. heel mooi. Le Mont st.Michel is een schiereiland dat hoog boven zee steek alleen bij spingtij komt ook de weg erheen onder water dan is het hoogte verschil 15 mtr., daarvoor is een groot parkeerterrein, nu zagen wij de werkelijke omvang van de gemotoriseerde belangstelling wel 100 campers en een zoveel van personen auto’s stonden daar, wij gaan s’ middags met de fiets die richting op en zien wel wat wij gaan doen. Wij zetten de fietsen voordat de weg naar het plaatsje gaat en gaan met de bus erheen en inderdaad allemaal toeristen het is even leuk om het te zien er komen jaarlijks 2.5 miljoen toeristen af op dit plaatsje en komt in de top 3 van Frankrijk toeristische trekpleisters.  60 km.         
DSC04292 DSC04293 DSC04297

klik hier voor deel 2