Weekeind met de Wintersportgroep

Het is weer zo ver, 2x per jaar proberen wij bij elkaar te komen, wij hebben elkaar ontmoet 4 jaar geleden bij de NKC wintersport reis naar Mautendorf, in de winter moet er een locatie zijn met een binnenruimte, de vorige keren zijn wij in de winter naar Nunspeet gegaan, deze camperplaats heeft een binnen ruimte in een boeren schuur, deze keer gaan wij naar Borger, deze camperplaats heet Camperplaats De Nuuverstee, een prachtige CP met 9 plaatsen, nieuw sanitair, warme douche en toiletten en een binnen ruimte De Deel met keuken zitjes en open haard, de binnen ruimte hebben wij extra gehuurd daar ontbijten, borrelen en dineren wij het ziet er allemaal heel luxe uit. De eigenaar van de CP is heel vriendelijk behulpzaam en gastvrij. Kosten van de CP is 15,00 euro incl. warme douche en 10amp stroom, ook zijn er 2 vakantie woningen
4 december wij vertrekken om 12.00 uur uit Hoorn en zijn om 14.30 uur in Borger, Angela-Cor en Jack en Ann staan er al, de camper neer gezet en koffie drinken bij Jack en Ann. Al gauw gaan wij naar De Deel daar brand de kachel, Cor ontfermt zich over de open haard de eigenaar heeft een bak vol haardhout klaar gezet, de flessen gaan open en al gauw is het weer beren gezellig, al de jaren dat wij elkaar kennen is het altijd gezellig, wij zijn allemaal verschillend maar het gaat altijd goed. S’ avonds maken wij gezamenlijk het eten klaar Cor heeft veel Franse kaas en een stokbroodje. Om 22.00 uur arriveren onze Belgische kennissen Rie en Harry die schuiven aan en het wordt laat in de kleine uurtjes, een prachtige dag met veel drank.
P1000027P1000041P1000042
5 december het is vandaag Sinterklaas om 10.00 uur ontbijt in De Deel, iedereen neemt wat mee en daarna gezamenlijk de afwas. Onze andere kennissen komen morgen Janny is geopereerd aan haar hand zij wil niet lang blijven, ook hebben wij afgesproken met elkaar om het eten gezamenlijk te maken, iedereen heeft wat gemaakt thuis. Het plan is om vandaag met de fiets naar kamp Westerbork te gaan, het weer is droog met zon en ca. 8 graden mooi fiets weer, wij fietsen door de bossen en bezoeken het voormalige oorlogskamp, indrukwekkend in de middag gaan wij een broodje eten bij het museum van het kamp. Wij fietsen terug en gaan nog in een kroegje een biertje drinken. Na het fietsen een uurtje tukken, wij hebben om 17.00 uur weer afgesproken in De Deel , Cor maakt de open haard aan en gezamenlijk een borrel drinken, om 19.00 uur gaan wij dineren Harry heeft snert en stamppot gemaakt, s’ avonds spelen wij nog een spel met veel drank, weer een gezellige dag.
P1000021 P1000024 P1000033
P1000034 P1000032
6 december om 10.00 uur ontbijt Harry belt met Janny en Cees of zij al onderweg zijn, afgesproken met de eigenaar van de CP dat er een buiten activiteit is deze start om 13.00 uur, Janny en Cees arriveren om 12.30 uur en zijn op tijd voor de activiteit. De eigenaar heeft een leuke activiteit bedacht, wij worden opgehaald met een oude leger truc en worden daarmee naar het bos gebracht, daar gaan wij 2 1/2 km. kloot schieten in het midden van het bos worden wij opgewacht door hem bij een open vuur met warme chocolade melk en gluhwein, daarna nog een leuke wandeling over de heide en worden weer terug gebracht met de leger truc aangekomen staat de snert en bonen soep klaar, in 1 woord klasse geregeld, om 17.00 uur gaan wij het Sinter klaas spel spelen iedereen heeft 4 cadeautjes gekocht, het spel duurt 3 uur ergens in het midden van het spel gaan wij het voorgerecht eten, Jack en Ann hebben dat gemaakt, na afloop van het spel kom ik met hamburgers en friet, Janny en Cees hebben ijs en een peertje, gezamenlijk de afwas en er wordt nog een wijntje open gemaakt, daarna ploffen wij in bed van de camper.
P1000044   P1000049 P1000035
7 december het is vandaag weer de laatste dag, na het ontbijt rekenen wij af met de eigenaar de prijzen zijn heel redelijk, om 12.00 uur vertrekt iedereen weer naar huis de data voor volgend jaar zijn weer gepland in juni en december zien wij elkaar weer. De CP was fantastisch met aardige mensen, gastvrij en denken mee, hebben altijd tijd voor je, ik heb ze een 10 gegeven.